Reklam

Ruth Chepngetich/Helalia Lukeiko Johannes - Rose Chelimo/Edna Ngeringwony Kiplagat: Roza Dereje att slå Shure Demise

27 september 2019 at 22:59 - Friidrott, World Championships - Outdoor | mix
27 sep 2019 at 18:05 (Uppdaterad 28 sep 2019 at 08:49) 27/09
31
0
Chans: 72%
Spelvärde: 115,20%
Lägsta spelbara odds: 1,39
Units: 8/10
Hit/Miss:
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Damernas maratonlopp avgörs mitt i natten och här har vi en head-to-head där jag tycker spelbolagen har satt upp fel löpare mot varandra. Vi har två etiopiskor där Roza Dereje ska ha betydligt bättre chans än Shure Demise.

Den första medaljen i friidrotts-VM ska delas ut. Maratonloppet har förstås inget kval eller annat tjafs, utan här är det final direkt. Damerna löper många varv på en kort slinga vilket får betraktas som en säkerhetsåtgärd med tanke på värmen och luftfuktigheten.

Favorit i loppet är kenyanskan Ruth Chepngetich, som slog banrekord i Dubai tidigare i år då hon blev världens tredje snabbaste kvinna någonsin med sina 2:17:08. Många påtalar likheterna mellan Dubai-banan och VM-sträckningen här i Doha, men man ska komma ihåg att loppet i Dubai går i januari då klimatet visserligen är varmt, men inte så här...

Bakom Chepngetich, som helt klart är den med bäst chans att vinna loppet, har vi ett par intressanta etiopiskor. Ruti Aga vann Tokyo Marathon i mars och har gjort 2:18:34.

Roza Dereje (2:19:17), som det här spelet alltså bygger på, hade banrekordet i Dubai innan Chepngetich tog det. I år kom hon trea i London Marathon och får betecknas som en av de mer stabila löparna i fältet.

Israel har en intressant löpare till start i Lonah Chemtai Salpeter, som kom från ingenstans och vann Prag Marathon (2:19:17). Även Edna Kiplagat (2:19:50) kan vara en outsider att räkna med.

Men de svåra väderförutsättningarna, och inte minst den sena starttiden vilken kan påverka många löpare, gör att jag inte vågar ta något enskilt medaljspel. Istället tycker jag bästa värdet i loppet finns i H2H där Roza Dereje ska vara klassen bättre än Shure Demise.

Shure Demise sprang 2:20:59 på VM för två år sedan och slutade trea i Tokyo tidigare i våras. Hon har dock haft problem i värmelopp tidigare och jag väljer att gå emot till 1.60 på Roza Dereje.

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav
Feedback