Reklam

Mainz 05 - Freiburg: 1

Matchcenter
5 april 2019 at 20:30 - Fotboll, Västtyskland - 1. Bundesliga
Opel Arena    Sven Jablonski
4 apr 2019 at 21:41 (Uppdaterad 5 apr 2019 at 22:19) 04/04
26
0

Fotboll Tyskland Bundesliga

Chans (1-X-2): 48-32-20%
Spelvärde: 108,48%
Lägsta spelbara odds: 2,08
Units: 5/10
Hit/Miss: 5-0
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Talar för spelet
  • Freiburg har endast en vinst genom tiderna borta mot Mainz
  • Mainz vann lagens senaste möte. Det var borta med 3-1.
  • Freiburg saknar skyttekungen Petersen pga skada
  • Freiburg saknade hela 9 spelare i senaste ligamatchen.
Talar emot spelet
  • Mainz släpper in otroligt mycket mål. Samtidigt gör man för lite mål. Bara 28 mål i ligan totalt på 27 matcher.
  • Mainz är formsvagt. 4 raka förluster. 1 seger på de 8 senaste matcherna
  • Freiburg har endast 1 förlust på sina 8 senaste matcher

Vi beger oss till Coface Arena i Mainz för en Bundesligamatch på fredagskvällen. En match som kan tyckas ointressant när man tittar på tabellen. Tittar man dock närmare på förutsättningar och historik, så är denna intressant ur flera aspekter. Det brukar bli målglatt när dessa möts. Det är även massvis med skador i båda lagen, vilket bidrar till oorganiserat spel men trevligt att titta på TV. Och inte minst, i Mainz, hittar vi vår svenske landslagsanfallare Robin Quaison. Så se till att äta middag i tid, lägg ungarna och natta frugan. 20.30 smäller det.

Mainz har en riktigt dålig form. På de 8 senaste har man endast 1 vinst. Dock ska sägas att 6 av matcherna har varit mot topp 10 lag. Mainz återfinns på en 13e plats i tabellen. 2 p bakom Freiburg. Man har 10 p ner till nedflyttningsstrecket. Ska väl mycket till om man ska tappa så mycket på sista 7 matcherna. 

Mainz är 5-4-4 hemma.

Mainz har haft otroligt svårt med målskyttet. Man har endast gjort 28 mål på 27 matcher, och släppt in hela 48. Det finns ingen uttalad målskytt i laget, utan man har roterat på 4 man i anfallet. Mateta är bäste målskytt med sina 7 mål, tätt följt av Quaison på 6.

Man har ingen skada på någon tongivande spelare utan endast reserver. Bör kunna ställa upp med samma trupp som senast mot Bremen.

Freiburg som i senaste ligamatchen fick 1-1 mot självaste Bayern Munchen på hemmaplan, har en lite tuffare skadelista. Man kommer till spel utan 3 tongivande spelare. Man saknar 6 till bänk/utfyllnadsspelare.

Koch och Kubler saknas i försvaret. De har spelat 20 resp. 16 matcher. 

Vidare missar även Petersen matchen. Han har på 22 matcher stått för 8 mål. Man har dock fullgoda ersättare som levererat.

Freiburg är 2-5-6 borta. Man återfinns på en 12e plats i tabellen. 2 p före Mainz. Man har 12 p ner till nedflyttningsstrecket och bör kunna spela resterande 7 avslappnat. Man släpper in nästan 2 mål/match i snitt på bortaplan. Man har även mäktat med endast 12 framåt i sina 13 bortamatcher.

Tittar man på inbördes så har Freiburg endast en vinst genom tiderna mot Mainz. Den kom 2009. 

Mainz har haft svårt med målskyttet i många matcher men inte fått till det framåt. Jag tror att med hjälp av historiken mot Freiburg, ljusare skadeläge samt hemmaplan, så har man goda chanser att ta en viktig seger i kampen om säkrat kontrakt i högsta ligan.

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback