Reklam

Luleå - Mora: 1 (0-1)

Matchcenter
1 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
1 mar 2018 at 11:37 (Uppdaterad 1 mar 2018 at 21:42) 01/03
63
0
Chance (1-X-2) including handicap: 50-25-25%
Spelvärde: 107,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 5/10
Hit/Miss: 3-0
ComeOn Spela nu hos ComeOn
Fem omgångar kvar och bara femton poäng att spela om. Nästintill full omgång och kan nästjumbon Mora störa formstarka Luleå där lagen har tre raka hemmavinster mot varandra den här säsongen.

Luleå är ett vinnande lag igen efter tämligen stabila 5-1 segern över jumbon Karlskrona. Medan Mora som spelade första matchen igår (onsdag) föll mot Linköping och kom ett steg närmare kvalspel.
Största problemet för Mora är effektiviteten och mot Luleå är det inte många lag som löser den. Jag är väldigt skeptisk på att Mora ska lyckas den här gången.

Vad talar för:

► Hemmaplan och form. Luleå är verkligen på gång och har avancerat upp till åttonde platsen i serien. Det via fyra segrar på dom fem senaste matcherna och laget har dessutom häng på sjunde platsen. En placering norrbottningarna mer än gärna vill ha. Det på grund av en eventuell hemmaplansfördel. 
För Luleå är nämligen seriens femte bästa hemmalag med fyrtioen poäng efter tjugotre hemmamatcher. Femton segrar har det blivit och förlusten mot växjö hemma senast var den första på fem hemmamatcher.
► Bortaplan är ingen höjdare för nykomlingen. Av tjugotre bortamatcher har Mora bara tagit fjorton poäng. Det gör dalmasarna till seriens sämsta bortalag och en stor faktor till det är lagets offensiv. Av alla dessa matcher har det gjorts ynka trettiosex kassar. Överlägset minst av alla i bortastatistiken.
► Luleå's starka defensiv. Med hundrasex insläppta mål är det tredje minst i hela serien. Väldigt imponerande av ett lag som ligger på plats åtta. 
Ställer vi Luleå's defensiv mot Mora's offensiv är det uppförsbacke Mora. Målvakterna F. Gustavsson och J. Lassinantti spelar riktigt bra dessutom.
► Hemmamatch igår och bortamatch igår. Mora reser drygt 82 mil medan Luleå har tagit sig hem i lugn och ro från Blekinge då laget var spelledigt igår. Dessutom föll Mora tungt på hemmaplan mot Linköping och det lär sitta en hel del kvar i knoppen och i kroppen hos dalmasarna.

Vad talar emot:

► Mora har trots allt besegrat Luleå i två av tre möten. Notera däremot att båda vinsterna kom på hemmaplan och sist laget gästade Luleå visade ineffektiviteten upp sig och Mora föll med 1-3.
► Desperation. Mora har ingenting att förlora. Det är femton poäng kvar att spela om och Mora måste ta minst tre poäng mer än Örebro för att undvika kvalspel. Jag räknar med ett Mora som kommer sälja sig dyrt och heligt. 
► Luleå öser inte in mål och C. Engstrand i Mora-kassen kan emellanåt spika igen ordentligt. Norrbottningarna har trots allt bara gjort tionde flest mål i hela serien.

Det skiljer hela tjugosex poäng mellan lagen och hemmaplan ska vara en rejäl fördel för Luleå. Mora trivs inte alls på bortaplan och med en tuff match i benen och en lång resa i kroppen är det bara skärpan och fokuset som saknas hos hemmalaget för att det här ska bli en bekväm hemmaseger. 

  • 500% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback