Reklam

Linköping HC - Skellefteå AIK

16 februari 2016 at 14:57 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Matchstart 19:00 i Saab Arena


Skellefteå går för sin fjärde raka serieseger och dominerar svensk hockey för tillfället. Innan säsongen var det mycket snack om Skellefteå skulle klara av att hålla samma höga nivå trots att man tappat flera tongivande spelare. De har bevisat att de är lika dominerande som de varit under de senaste fem åren. Finns ingen klubb som har lyckats hålla uppe samma nivå match efter match under en såhär lång tid sedan slutet på 80-talet när Djurgården vann tre SM-guld i rad. Skellefteå ligger just nu på 93 poäng efter 42 spelade omgångar och har åtta poäng ner till tvåan Frölunda.

Linköping som hade en del nyckelspelare skadade en lång period innan jul har just nu full trupp. Den enda skadan är på dansken Nichlas Hardt, en grovjobbare som alltid får jobbet gjort men kanske inte den spelaren som behövs just mot Skellefteå. Senaste matchen innan landslagsuppehållet vann Linköping borta mot Karlskrona med 2-3 och det såg lite skakigt ut när Karlskrona tog ledningen i andra perioden men Linköping lyckades komma tillbaka och vända matchen. Ikväll står man inför ett betydligt tuffare motstånd och för att ha en chans att ta poäng av serieledarna krävs en nästintill felfri insats.

Skellefteås styrkor är målvaktsspelet, offensiven och utnyttjandet av motståndarens misstag. Linköping spelar ett väldigt uppstyrt spel och gör sällan enkla misstag. Svagheten har varit försvars och målvaktsspelet. Många unga backar finns i truppen och saknaden av rutin märks när de spelar mot topplagen. Utnyttjar Skellefteå detta på rätt sätt och lägger press på Linköpingsbackarna kommer det att bli en svettig kväll för Högberg i kassen.

Jag tror...

Att Skellefteå drygar ut ledningen i serien efter kvällens match och tar sig upp på 96 poäng. De flesta av alla spelarna i lagen är utvilade och jag tror detta passar Skellefteå bättre än vad det gör för Linköpingsspelarna. Det kommer vara en jämn och tät match rakt igenom, tror det blir målsnålt och ett resultat som 1-2, 0-2 och 0-1 är inte helt omöjliga.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från 24hbet.com
Linköping, 2.40
Oavgjort, 4.00
Skellefteå, 2.50

Mitt tips: Vinst Skellefteå

Oddset 2.50 känns väldigt spelvärt då detta är en match Skellefteå ska vinna. Förvänta er en tät match med få målchanser. Skellefteå har visat tidigare att man allt som oftast tar till vara på de lägen man får och de har varit väldigt effektiva.
Feedback