Reklam

Linköping HC - Färjestad BK

12 januari 2016 at 13:19 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Matchstart kl. 19.00 @ Saab Arena

Linköping vann sin senaste match mot Växjö borta med hela 1-4. Ett imponerande resultat mot det regerande mästarna, dessutom på bortaplan. De har nu avancerat till en tredjeplats men känns rätt avhängda i kampen om serievinst. Färjestad hade en tuff hemmamatch mot Frölunda som slutade 0-6 till gästerna och man kan säga att det bara var ett lag på banan.

Att åka till Saab Arena i Linköping är en av de svåraste bortamatcherna att spela. Just nu är det bara tre lag som är bättre på hemmaplan, Brynäs, Frölunda och Skellefteå. Även om Färjestad tillhör ett av de bättre lagen på bortaplan och de har faktiskt plockat mer poäng runtom i Sverige än vad de gjort på hemmais, tror jag att det är en alldeles för tuff uppgift. Med tanke på senaste kollapsen behöver de möta ett lite enklare motstånd för att få tillbaka formen som de hade innan jul.

David Rautio som vaktar Linköpingskassen i vanliga fall var riktigt bra senaste matchen mot Växjö och lyckades stoppa flera farliga avslut. En viktig spelare som gav Linköping chansen att vinna den matchen. Får se om han eller Marcus Högberg står mot Färjestad, det spelar egentligen ingen roll då båda har visat att de är två förstklassiga SHL-målvakter. Rhett Rakhshani har sett pigg ut sen sin comeback från skadan men har ännu inte börjat producera som han gjorde tidigare på säsongen. Kanske lite mycket begärt med tanke på att han var borta ett tag men nu borde han studsa tillbaka. Kanske släpper allt nu hemma mot Färjestad, det återstår att se.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från mybet.com
Linköping, 2.00
Oavgjort, 3.90
Färjestad, 3.00

Mitt tips: Vinst Linköping

Jag tror att Linköping kommer vinna matchen på grund av deras stabila backuppsättning och deras produktivitet framåt. Färjestad är ur form och kommer inte få en chans att hitta tillbaka i Saab Arena.
  • Tyskt spelbolag
  • Exklusiva bonusar
  • Bra utbud
Feedback