Reklam

Lettland - Finland: 2 (1-0)

Matchcenter
12 april 2018 at 18:30 - Hockey, Friendlies
12 apr 2018 at 10:21 (Uppdaterad 12 apr 2018 at 21:03) 12/04
66
0
Chance (1-X-2) including handicap: 15-25-60%
Spelvärde: 109,20%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss:
Betway Spela nu hos Betway
Lettland - Finland möttes så sent som igår (onsdag) och möts igen idag (torsdag). Finnarna vann med bekväma 3-0 mot ett tämligt svagt lettiskt motstånd.

Dom finska lejonen har fått in M. Anttila, O. Palola och T. Kivisto från KHL-laget Jokerit till skillnad i truppen mot Vitryssland förra en dryg vecka sedan.
Nu har truppen klart breddats med dessa spelare och mot ett Lettland som inte alls sett särskilt bra ut ska dom finska lejonen vinna komfortabelt.

Vad talar för:

► Truppskillnaderna. Dom finska lejonen har fått in flera tyngre namn som spelar i världens "andra" bästa liga i form av KHL. Med Palola och Anttila har forwardsbesättning spetsats markant. Medan Lettland likt som alltid har till större delar av truppen från Dinamo Riga. Ett lag som spelar i KHL men är långt ifrån bra. 
Slutligen har vi målvaktskampen där finnarna har bra målvakter i form av E. Kilpeläinen (Örebro) och E. Larmi. (HPK)  Dom lettiska målvakterna är för dom flesta okända och M. Jucers finns åt i franska Lyon medan U. Calpa är i lettiska Kurbads.
► Nationerna möttes under gårdagen och där vann Finland med klara 3-0. Finland vann skotten med klara 29-17 och letterna drog på sig klart fler utvisningar än dom finska lejonen. Ett klart tecken på att Finland har ett högre tempo och mer puck.
► Spelar för VM-platser. VM i Danmark inleds om knappt en månad. Flera spelare jagar en VM-plats och få spela landslagsspel. 
Det ska ge en klar morot till dom flesta spelarna att ge det där lilla extra och visa att dom är värda en plats i mästerskapet. 
► Svagt genrepp från Lettland. I sina två tidigare träningsmatcher mötte laget Litauen två gånger. Båda mötena resulterade i klara förluster, 3-2 efter övertid och 4-1. Att förlora ett dubbelmöte mot lilla hockeynationen Litauen visar att Lettland är en hockeynation som inte har sitt bästa manskap och är påväg neråt. 

Vad talar emot:

► Bortaplan. Matcherna spelas i Lettland och klart det är skillnad att få spela träningsmatcher på bortaplan mot hemmaplan. Samma krav från publiken finns inte medan hemmalaget har hemmastöd.
► Finland glänser inte inför VM. Dubbelmötena mot Vitryssland resulterade i två oavgjorda matcher efter fulltid, varav en blev förluster en seger efter övertid.
Spelet klickar inte till fullo och spelar finnarna nonchalant straffar det sig.

Lettland är en hockeynation som är påväg neråt. När Finland spelade mot Vitryssland föll Lettland två gånger om mot Litauen. En hockeynation som är flera steg svagare än Lettland. 
Spelar Finland sitt spel och gör det fullt ut ska det bli en säker och stabil seger. 

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter

Kommentarer

Feedback