Reklam

Kumla - Grums: 2

7 oktober 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
7 okt 2018 at 10:53 (Uppdaterad 7 okt 2018 at 21:47) 07/10
45
0
Chans (1-2): 50-50%
Spelvärde: 110,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-7
Unibet Spela nu hos Unibet
Idag är det ett litet uppehåll för de flesta lagen i hockeyettan. De matcher som spelas ska vi dock lägga ett extra öga på. Grums åker till Kumla för att återhämta sig efter förra omgångens storförlust och jag tror man repar sig direkt.

Kumla gick vi emot i början av veckan då de spelade på bortaplan mot Forshaga. Jag var ganska förvånad över att oddset då var så pass högt på FIF eftersom jag tycker att Kumla borde ligga en hel de efter, vilket de också gjorde. Jag ska inte säga att Forshaga vann enkelt för nog hade Kumla sina chanser, men det berodde mest på att Forshaga var riktigt dåliga i egen zon under perioder. Idag spelar alltså hemma mot det andra värmlandslaget Grums. I mitt tycke borde oddsen var aningen jämnare. Kumla är enligt mig ett riktigt dåligt lag i den här serien. Grums har inte öppnat speciellt mycket bättre, men det känns ändå som att man bör vara snäppet bättre än Kumla. Det är två lag som tappat lite i kvalité från förra säsongen, men det lag som bör vara mest stabilt är Grums. Jämn match att vänta där målen förmodligen inte kommer hagla in. Grums är mer stabila defensivt och det tror jag man vinner på.

Talar för spelet

  • Jag såg Kumla förra veckan för första gången iår och var inte imponerad över det jag sett på pappret/statistiskt. Blev absolut inte mer imponerad över när jag såg dem spela.
  • Grums släppte sju senast, men vidhåller att laget är mer stabilt och kontrollerat bakåt än vad Kumla är. Det tror jag kommer vara vinnande idag.
  • Grums har haft ett tuffare spelschema än Kumla och man har mött topplag rakt igenom. Bör kunna få bättre utdelning idag. Man förlorade till exempel hemma mot Mariestad, men borde helt klart haft med sig tre poäng.

Talar emot spelet

  • Grums har två bra målvakter, men förstemålvakten Victor Scherrible är skadad och kommer ej delta på ett tag. Ett miuns såklart även om Svedberg är en fullgod ersättare.
  • Det kommer vara små marginaler som avgör idag och med tanke på att Grums har en tendens att vara rätt ineffektiva framåt så gäller det helt enkelt att ta vara på de lägen de får.

Jag tycker detta är en 50/50 match mer eller mindre. Det är två rätt jämna lag med liten fördel för Grums på pappret, men Kumla såklart fördel av hemmaplan, även om dem inte imponerade speciellt där förra säsongen. Jag testar Grums inklusive övertid/straffar till oddset 2.20 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback