Reklam

Köping - Mariestad: 1

30 september 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
30 sep 2018 at 10:57 (Uppdaterad 30 sep 2018 at 20:28) 30/09
93
0
Chans (1-2): 46-54%
Spelvärde: 117,30%
Lägsta spelbara odds: 2,17
Units: 5/10
Hit/Miss: 5-4 str
Unibet Spela nu hos Unibet
Dagens långskott plockar vi ifrån matchen mellan Köping och Mariestad. Jag har inte varit speciellt imponerad av gästernas insatser såhär långt och att åka till Köping att spela är alltid tufft. Hemmalaget har ett skönt odds som måste testas.

Köping vann senast med hela 6-1 på bortaplan mot ett ganska blekt Forshaga. Siffrorna kanske var lite i överkant, men Köping vann rättvist och var ett nummer större än FIF under hela matchen. Även fast Forshaga gjorde en dålig insats så blev jag lite imponerad av Köpings spel. Man spelade med bra fart, hade kontroll på situationerna och spelade tight framför kassen. Idag kommer det såklart bli en tuffare match när topptippade Mariestad kommer på besök. De är såklart ett bra lag, men av vad jag sett så är jag inte speciellt imponerad av dem såhär långt. I matchen mot Grums så vann de med 3-1, men segern kan de tacka målvakten Tim Sandberg för. De imponerade inte hemma mot Forshaga och senast mot Malung borta satt moneyline-ettan på Malung till hela 4.25 på det privata sheetet. Köping borta är en tuff utmanare och med tanke på historiken här så är mitt spel givet.

Talar för spelet

  • Köping är grymt starka hemma och har varit det under varje säsong. Det är en ishall med speciell karaktär och laget har vunnit samtliga matcher såhär långt på Krillan. Mariestad har dessutom ett uselt facit här där man bara plockat med sig en poäng på de tre senaste matcherna borta mot Köping.
  • Mariestad saknar fortfarande Eddie Davidsson, vilket har hämnat deras topline en aning. Det är en viktig kugge och Douglas Löghdal har inte varit lika bra utan honom.
  • Man kommer att vila Tim Sandberg idag och låta Isak Andersson debutera. Ett klart minus för Bois och ett klart plus för vårt spel. Sandberg är kanske seriens bästa målvakt och det är klart att det borde bli en negativ effekt för Mariestad.

Talar emot spelet

  • I grund och botten är Mariestad ett bättre lag. Man är ett topplag som har som mål att ta sig till en kvalserie. Jag tror dock det målet är långt borta, men det är iallafall det man siktar på och det målet har såklart inte Köping.
  • Köping har haft en enkel start på spelschemat. Inga större uppgifter såhär långt och min känsla om man jämför med förra säsongen är att laget är lite svagare på pappret.

Jag tycker oddset är klart spelbart på hemmalaget här. Mariestad har inte övertygat de senaste matcherna och Köping har plockat fina skalper. Jag testar Köping inklusive övertid/straffar till oddset 2.55 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback