Reklam

Köping - Enköping: 2

7 januari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
7 jan 2018 at 10:36 (Uppdaterad 7 jan 2018 at 18:32) 07/01
83
0

Hockeyettan Västra Vår

Chans (1-2): 60-40%
Spelvärde: 116,00%
Lägsta spelbara odds: 2,50
Units: 5/10
Hit/Miss: 0-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Dagens match mellan serieettan Köping är otroligt viktig för båda lagen, men kanske som viktigast för Enköping som efter förlusten i omgång ett måste vinna idag för att inte halka för långt efter. Enköping är för bra för att hamna bland de två sista och en vinst idag är som sagt livsviktigt för dem. Oddset är dessutom lockande i en match som kommer bli jämn.

Köping klev in till fortsättningsserien med flest poäng och är favoriter enligt de flesta till att vinna den här serien. Jag får nog också säga att dem är favoriter, men det känns jämnare än vad många tror. Köping har varit imponerande bra under vissa stunder, men lagen som skuggar bakom är inte mycket sämre dem. Enköping, Grums, Kumla, Forshaga och Arboga är matcher som förmodligen kommer bli jämnare än vad oddssästtarna tror för det är helt enkelt väldigt jämna lag. Det är mycket tillfälligheter som avgjort och det kommer det vara nu i vår också. Jag håller Köping som favorit pågrund av de varit stabilast och har flest poäng med sig från hösten, men varenda match här kommer bli otroligt tuffa för alla lagen och det kommer vara marginaler som avgör. Enköping fick bara med sig två poäng efter att ha gjort en riktigt dålig höst gentemot vad de trodde. De led av ett par tunga spelartapp till den här säsongen och det ska man ha i åtanke. Att de var sämre än förra året var givet och något vi drog nytta av i början av säsongen. Man har dock spelat upp sig rejält, men har haft väldigt mycket otur i matcherna. I omstarten senast borta mot Grums förlorade man med 1-0 efter att ha släppt in en straff. Man skapade många väldigt bra målchanser och var värda att göra mål. Spelmässigt har man spelat jämnt med tillochmed topplagen, men inte haft studsarna på sin sida. Förhoppningsvis kan man få ha lite mer flyt nu och då har man väldigt bra chans på Köping. De har vunnit varsin match den här säsongen inbördes. Det har varit två matcher där spelet varit ganska avvaktande och jag räknar med att det blir så även idag. Tight, målsnålt och då är nästan tre gånger pengarna på moneyline-oddset på Enköping riktigt spelvärt.

Talar för spelet

  • Att det kommer bli jämnt idag. Det är viktiga poäng som står på spel idag och jag tror att så länge det är lika eller jämnt målmässigt så kommer båda lagen vara livrädda för att göra bort sig. Då är 2.90 väldigt bra när det är lite ”lotteri” av det hela.
  • Enköping har spelat bättre än resultaten visar. Man brukar säga att resultaten över en serie inte ljuger, men 22 matcher är inte mycket ändå. Många uddamålsförluster tyder såklart på ineffektivitet, men det kan man inte ha hela tiden heller. Spelmässigt så kommer det vara jämnt idag och då är oddset som sagt väldigt bra.
  • Simon St Cyr i Enköpingsmålet har ett hjärta i klubben och varit lagets ledande spelare i många säsonger. Förvånade att han inte byter upp sig med tanke på hur bra han är, men hockeyn är förmodligen inte allt för honom. Har dock kapacitet att bomma igen kassen.
  • Enköping är mer desperata än Köping. De måste ta poäng idag, annars kan man räkna bort förstaplatsen och få börja oroa sig för ett kval nedåt. De kommer sälja sig otroligt dyrt idag.

Talar emot spelet

  • Köping har även dem två riktigt bra målvakter och är stabila bakåt. Med tanke på ineffektiviteten hos Enköping så lär det bli svårt att forcera Köpings kasse även idag.
  • Även om det inte är långt till Köping från Enköping så är bortalaget inte alls lika bra på resande fot som man är hemma. Det är ett litet ”miniderby” där allt kan hända.

Med tanke på hur oddsen sitter här så skulle jag aldrig spela på Köpings odds som är alldeles för lågt. Enköping kommer förmodligen stå upp bra och har alla möjligheter att vinna. Jag testar dem inklusive övertid/straffar hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback