Reklam

Kiruna - Piteå: 2

27 september 2018 at 20:00 - Hockey, Sverige - Division 1
27 sep 2018 at 17:03 (Uppdaterad 28 sep 2018 at 05:37) 27/09
56
0

OBS Spelstopp 19.00

Chans (1-X-2): 19-14-67%
Spelvärde: 104,52%
Lägsta spelbara odds: 1,49
Units: 7/10
Hit/Miss: 0-3
Bethard Spela nu hos Bethard
Man får väl säga att det är dags för ett litet toppmöte i den norra serien ikväll när Kiruna gästas av Piteå. I mitt tycke är det inget snack om saken och det är att bortalaget ska vara så pass starka att man lyckas avfärda Kiruna ikväll.

Kiruna ligger efter tre spelade matcher på plats sju i serien och det efter en vinst, en oavgjord och en förlust. Den enda vinsten kom i senaste matchen på bortaplan mot Örnsköldsvik och det var väl en liten överraskning enligt mig. Visst, Örnsköldsvik ser inte lika starka ut som tidigare år, men samtidigt är ju inte heller Kiruna lika starka längre. I vilket fall gick man segrande ur striden med 3-5, trots att man faktiskt hade en del avbräck. Motståndarna Piteå är återigen ett av seriens bästa lag och bör vara med uppe bland åtminstone topp två när grundserien är färdig. Även om man kanske har tappat lite kvalité från förra året så är man ett topplag att räkna med. En seger mot topplaget Boden på övertid och senast 4-0 säkert borta mot Lejon. Det blir garanterat en lite tuffare match idag, men man ska kunna avgöra detta på sextio minuter.

Talar för spelet

  • Piteå är en toppklubb i hockeyettan som år efter år presterar bra och kommer långt, även om man ännu inte räckt hela vägen till hockeyallsvenskan. Kiruna var bra uppe i norr för ett antal år sedan, men har inte samma förutsättningar längre.
  • Spetskompetensen. Ja, Magnus Isaksson och Jocke Högberg är två spelare i Piteå som producerar massvis på den här nivån. Hade de velat så kan de spela i hockeyallsvenskan utan problem. Kiruna saknar spetsar som dessa.
  • Kiruna saknade senast Joni Liljeblad, Kim Persson och David Krekula. Detta är tre nycklar i Kirunas lag och fortfarande oklart om någon är med ikväll, men lutar åt i stort sett samma lag som senast. Alltså klart tunga tapp.

Talar emot spelet

  • Nog för att spelarna uppifrån är vana långa bussresor osv, men jag tycker ändå att 40 mil i buss för Piteå inte är till någon större fördel. Kiruna är kända för att vara starka hemma och kommer säkert komma ut hårt.
  • Piteå är bra allt som oftast, men har en tendens ibland att inte utklassa sina motståndare trots att man är bättre. De ligger ofta nära sina motståndare målmässigt och förlitar sig på ett stabilt grundspel. Straffar sig absolut ibland.

Jag tycker det är stor skillnad på dessa trupper och Piteå bör kunna mala ner Kiruna under sextio minuter. Förväntar mig ingen storseger, men tillräckligt för att spelet ska sitta. Använd som singel eller dubbelvirke. Jag spelar Piteå att vinna under ordinarie tid till oddset 1.56 hos bethard.

Lycka till!

/Heden

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback