Reklam

Kalmar - Vimmerby: 1

19 september 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
19 sep 2018 at 12:46 (Uppdaterad 20 sep 2018 at 14:17) 19/09
57
0
Chans (1-2): 54-46%
Spelvärde: 106,92%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-4 OT
Unibet Spela nu hos Unibet
På onsdagskvällen har jag hittat ett intressant intressant odds mellan nykomlingen Kalmar och det tilltänkkta toppaget Vimmerby. Hemmalaget gör sin första match på hemmaplan i hockeyettan och jag tycker man har goda chanser att ta minst två pinnar.

Kalmar var underdogs i den första matchen borta mot Nybro där man faktiskt vann med 5-2. Det känns inte förvånande på något sätt att Kalmar går och vinner direkt. Man är nykomlingar, men också kanske den mest intressant nykomlingen på många år. Man sprang igenom hela hockeytvåan förra säsongen. Grundserien vann man enkelt, alltvåan enkelt och i kvalserien hade man lekstuga med allt. Topplagen i tvåan brukar stå sig rätt bra i ettan också och det visade man redan i premiären att man kommer bli svårslagna. Motståndarna denna onsdag har också ett intressant lagbygge och under försäsongen har man visat upp fina resultat mot starka lag. Bland annat slog man Västervik från hockeyallsvenskan med hela 6-1. Däremot så åkte man på en plump hemma i premiären mot Dalen och det var det säkert inte många som räknade med. Nu har man fått lite press på sig och att då få åka till nykomlingen Kalmar blir absolut ingen lätt resa. Bolagen har satt Vimmerby som favoriter, men jag tycker det är fel helt enkelt och kommer backa nykomlingarna.

Talar för Kalmar

  • Spetskompetensen. Ja, nog för att Vimmerby har en hel del spets också, men jag känner ändå att Kalmar är väl rustade och har ett par riktigt tunga namn på såväl backsidan som offensivt sett.
  • Hemmaplan. Kalmar var starka överlag förra säsongen, men hemma ska man vara otroligt svårslagna. Vimmerby är i grund och botten också bättre på hemmaplan historiskt settt (liten rink).
  • Pressen ligger på Vimmerby efter deras premiärförlust. Kalmar har ett gott självförtroende efter segern i söndags.
  • Kalmar slog Vimmerby i början av september på bortaplan med 3-2. Bör ha lika god chans igen?

Talar emot spelet

  • Vimmerby är skridskostarka och väldigt bra på att vända spel. Kalmar lär ha mest puckinnehav och slarvar man vid linjerna kommer VH vända snabbt.
  • Kalmar är nykomlingar och har fortfarande en del att bevisa. Vimmerby är ett troget topplag och kommer vara med i toppen den här säsongen också.

Jag tycker oddsen ändå har blivit lite skeva här. Kalmar är riktigt bra och det känns som att bolagen underskattar dem en aning med tanke på att de är nykomlingar. Jag testar Kalmar att vinna inklusive övertid/straffar till oddset 1.98 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback