Reklam

Kallinge - Kristianstad: 2

27 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
26 dec 2017 at 14:47 (Uppdaterad 27 dec 2017 at 21:54) 26/12
69
0

Allettan Södra

Chans (1-2): 45-55%
Spelvärde: 108,90%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-3
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Allettan Södra öppnar upp första omgången med idel toppmatcher. Seriesegraren från den södra serien, Kallinge, tar emot hypade Kristianstad direkt i ett hett derby. Kallinge vann serien för att man genomgående var det bästa laget rakt igenom serien, men på något sätt borde det ändå finnas lite sparat kapital att hämta hos Kristianstad.

För mig är det ganska konstigt att Kallinges moneyline-odds är så pass långt nedtryckt som det är. KRIF har under grundserien varit det stabilaste laget och därför också vunnit den. Sedan kan man diskutera om de verkliga skulle ha vunnit den om till exempel Kristianstad inte haft såna enorma skadebekymmer under hela säsongen. Nu är det i alla fall ny serie och lite nya förutsättningar och på något sätt känns det som att det är dags för Kristianstad att varva upp. På pappret är man riktigt bra, bättre än Kallinge till exempel. Sedan har Kallinge fått ihop det bättre som lag och det har man tagit sig långt på. I grunden är dock Kristianstad kanske det starkaste laget på pappret i hela hockeyettan och det är dags att man visar det. Under säsongen har de möts två gånger och har varsin vinst respektive hemmaplan. 5-2 i Kallinge och 4-3 efter övertid i Kristianstad. Alla lag drabbas av skador under säsongen, men Kristianstads läge har absolut inte varit optimalt och jag tror att om man fått undgå många av skadorna så hade man vunnit den södra serien. Nu till omstarten så saknar man bara tre utespelare, men laget är brett och bör inte påverkas särskilt mycket av det. Dessutom har man fått in tre lån. Elias Edström och Tobias Törnkvist från Troja och Simon Stark från Halmstad. Det är tre fullgoda ersättare där den först- och sistnämnda håller riktigt bra klass på den här nivån. Det är dags för KIK att börja prestera på den nivån som de ska kunna göra.

Talar för spelet

  • I grund och botten om man jämför lagdelarna så är Kristianstad ett bättre hockeylag. Man kanske inte har fått ihop det fullt ut av lite olika anledningar, men så är det bara. Bredden och spetsen slår verkligen inte Kallinge.
  • Kristianstad har ”underpresterat” och en stor anledning till det är ju såklart skadorna. Man har mer att ge samtidigt som att jag tycker Kallinge har presterat på sin absoluta topp och förmodligen inte kommer bli bättre än vad man varit.
  • Det talas mycket om Kristianstads skadesituation, men de har nu fått in ersättare till dessa och oavsett så påverkas inte KIK lika mycket som något annat lag med tanke på deras bredd. Kallinge kommer spela utan kaptenen och deras förstecenter Andreas Nordfeldt. En spelare gör inget lag, men klart ett tungt avbräck.
  • De nya tillskotten i Kristianstad kanske inte är några superspelare, men de håller fortfarande mycket bra klass. Jag tror dock bara att energin av att dem kommer in i truppen för att övriga måste se sig lite extra i spegeln och höja sin egen prestation och koncentrera sig ännu mer.

Talar emot spelet

  • Kallinge är otroligt starka hemma och har där raden 9-1-1 vilket säger en del. KIK har varit bra på bortaplan under stunder, men man har också en hel del onödiga poängtapp. Såväl borta som man har hemma. Det oroar mig en aning.
  • Är Kristianstad överskattade? Den frågan har nog många ställt sig. Jag vill säga att man inte är det, men samtidigt måste man även se till resultaten och de har inte varit så övertygande som de kanske borde varit. Att de är överskattade kommer finnas i bakhuvet ända tills man bevisar motsatsen helt.

Toppmöte mellan södra seriens två bästa lag. Kallinge är det lag som spelat bäst, men i grunden har Kristianstad ett starkare lag och därför anser jag dem vara favoriter. Jag testar Kristianstad inklusive övertid/straffar.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback