Reklam

JVM Final Ryssland - Finland

5 januari 2016 at 15:52 - Internationellt
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Att Finland skulle spela mot Ryssland i en final var det inte många som hade räknat med. Den fruktade finländska kedjan med Puljujärvi Aho och Laine har stått för 38 poäng hittills och har varit den vassaste formationen i hela turneringen. Ryssland som slog USA med 2-1 var illa ute redan i kvartsfinalen mot Danmark som tillslut gick till förläggning där Ryssland drog det längsta strået.

Finland som spelar på hemmaplan har givetvis en fördel med stödet i ryggen. Jag tror att det kan vara avgörande i finalen av årets upplaga av JVM. Som juniorspelare finns det inget större än att vinna JVM-guld på just hemmaplan som Finland nu har chansen till. Det var inte många som hade tippat dom som finalister innan turneringen startade och på pappret såg laget inte speciellt spektakulärt ut. Men de har bevisat motsatsen och deras spets håller riktigt hög klass.

Ryssland har inte imponerat även om man tagit sig till final. Det var tack vare individuella prestationer och ett tafatt USA som man tog sig till final. De var som sagt redan illa ute i kvartsfinalen mot Danmark som verkligen bjöd upp till dans. Men Finlands försvarsspel har varit skakigt under tunreringen och kan man inte försvara sig mot Rysslands sylvassa kontringar kan det bli väldigt tufft. Målvakten i Finland har inte alls hållit den jämna nivå jag förväntade mig innan turneringen men har stundtals varit lysande.

Spelstopp kl. 19.35

Matchodds 1X2
Ryssland, 2.85
Oavgjort, 4.65
Finland, 2.00

Oddsen är hämtade från unibet.com


Mitt tips är att Finland kommer stå som världsmästare efter tre perioder. Hemmastödet och viljan att ta hem guldet på hemmaplan är två drivande faktorer som kommer leda till att Finland vinner. Får se om Ryssland kan hantera superkedjan på det sättet Sverige lyckades göra igår. Spännande!
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback