Reklam

John Higgins - Judd Trump: 1

5 maj 2019 at 15:00 - Snooker, Ranking Events
5 maj 2019 at 09:58 (Uppdaterad 8 maj 2019 at 12:15) 05/05
29
0
Chans (1-2): 45-55%
Spelvärde: 121,50%
Lägsta spelbara odds: 2,22
Units: 5/10
Hit/Miss:
CoolBet Spela nu hos CoolBet
En match. Två dagar. Det är dags att kröna årets världsmästare. Judd Trump kom in som andrahandsfavorit och har klarat favoritskapet, åtminstone hit. John Higgins har återuppstått och går för sin femte VM-titel.
Talar för spelet
  • Det går faktiskt att ha rutin från den här typen av matcher. Det här är John Higgins tredje raka VM-final och han kan ta sin femte titel.
  • John Higgins vände på spelet och presterade på sin högsta nivå i turneringen när det drog ihop sig i semifinalen.
  • Judd Trump blev aldrig pressat i varken kvartsfinal eller semifinal.
Talar emot spelet
  • Judd Trump har ett spel som kan blåsa bort vem som helst. Är han i högform hela matchen får inte John Higgins chansen.
  • John Higgins fyller 44 år om en dryg vecka. Han är ingen yngling längre och han har tidigare visat tecken på att inte orka.
  • Judd Trump gör sin bästa säsong på mycket länge och har spelat på en nivå högre än i stort sett alla andra senaste månaderna.

Repris på 2011 års VM-final är knappast den största överraskningen när det här mästerskapet summeras. Skrällarna har kommit från alla håll och kanter, men ändå är det två namn i final som är lätta att, med facit på hand, argumentera för.

Judd Trump var andrahandsfavorit efter Ronnie O'Sullivan. När "The Rocket" åkte ut i första rundan flyttades favoritskapet till den yngre engelsmannen. Neil Robertson, som fanns på den övre halvan, hade en svacka och gled ifrån. Allt fokus har riktats mot Judd Trump, men han testades aldrig ordentligt i semifinalen mot kvalspelaren Gary Wilson.

John Higgins gör en av sina sämsta säsonger spelmässigt. Få på touren hade plockat fram skotten som finalist någon gång under det närmsta halvåret. Men här i Sheffield hittar han nya krafter. Kanske är det minnena från de fyra tidigare segrarna som kommer tillbaka? Imponerande, hur som helst.

Den här matchen kan ha två ansikten:

A. Antingen är John Higgins påtagligt trött av den långa turneringen och Judd Trump blåser på från start, får en behaglig ledning och vinner tryggt med 6-7 frames. Precis det har visat sig förr och ligger John Higgins ordentligt i fatet.

B. Det andra scenariot är att spelarna spelar lika bra som i sina respektive semifinaler. Då blir det jämnt. Kanske till och med fördel John Higgins sett till vilken hög nivå han hade mot David Gilbert. Judd Trump kom aldrig riktigt under massagestolen. Här blir det annorlunda.

Oddssättarna tycker jag har övervärderat chansen för det första scenariot. Visst, Judd Trump ska vara favorit, men han har aldrig lyckats knyta ihop det hela vägen förr här i The Crucible, och frågan är om han klarar det nu?

Final är final och jag ställer mig alla dagar i veckan på Skottlands sida i den här bataljen. John Higgins rutin undervärderas och hans odds får mina pengar.

Spelet är John Higgins att vinna matchen.

Oddsmässigt sticker Coolbet än en gång ut. De har under VM verkligen profilerat sig som ett spelbolag med egen oddssättning som vågar gå emot den övriga marknaden. Klicka här för att starta konto om du inte redan gjort det.

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback