Reklam

Joe O'Connor - John Higgins: 1

2 april 2019 at 03:30 - Snooker, Ranking Events
31 mar 2019 at 15:50 (Uppdaterad 2 apr 2019 at 09:50) 31/03
28
0
Chans (1-2): 22-78%
Spelvärde: 132,00%
Lägsta spelbara odds: 4,55
Units: 3/10
Hit/Miss: 6-2
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Spelarna möttes i kvartsfinalen av Welsh Open i februari, då Joe O'Connor chockade snookervärlden genom att slå en av sportens giganter med 5-3. Och visst har han hygglig chans att upprepa bedriften här i China Open.
Talar för spelet
  • Joe O'Connor vann i februari med 5-3 (deras hittills enda möte).
  • John Higgins gör en mycket dålig säsong och har stundtals hintat om att till och med lägga av.
  • Trots sin minst sagt svaga form har John Higgins tävlat flitigt och rest mycket, vilket bör ligga honom i fatet.
Talar emot spelet
  • I normal nivå ska John Higgins städa undan det här motståndet utan problem.
  • Som vanligt när en ung spelare ställs mot en av sportens giganter kan det vara svårt för outsidern att stänga matchen.
  • Joe O'Connor är ojämn, men måste spela på topp för att vinna.

Om Joe O'Connor skulle slå John Higgins i den här matchen kommer vi se tillbaka på datumet som då en stjärna slutligen föll - samtidigt som en annan steg och etablerade sig permanent på touren.

John Higgins är en av sportens giganter, men har inte varit sig lik sedan VM-finalförlusten i fjol. Resultaten har gått emot och spelet har inte gått att känna igen. Endast nio gånger under säsongen har han gått till kvartsfinal eller längre. I matcher bäst av 11 frames - som här i inledningen av China Open - har skotten bara mäktat med fyra segrar på tio matcher, något som brukar vara minst sagt det omvända.

23-årige Joe O'Connor är en av engelsmännens påläggskalvar. Han spelade övertygande i kvalmatchen här, då han slog Liam Highfield. Joe O'Connor slog John Higgins i Welsh Open på sin tv-debut, och han plockade i den turneringen även bort Kyren Wilson och Ding Junhui. Högstanivån finns och stabiliteten även i defensivspelet verkar växa från varje matchn.

Joe O'Connor måste spela på topp och John Higgins får inte vara med än hygglig om det här spelet ska hitta hem, men chanserna är bättre än oddsen visar. Den mindre riskvillige väljer plushandikapp eller överspel.

Spelet är Joe O'Connor att vinna matchen.

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback