Reklam

IK Pantern - Leksand: 2

Matchcenter
12 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
12 okt 2018 at 13:59 (Uppdaterad 12 okt 2018 at 21:16) 12/10
78
0

Hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 27-20-53%
Spelvärde: 115,54%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-4
CoolBet Spela nu hos CoolBet
49-25 i skott på mål senast för Leksand över Oskarhamn. Trots det slutade matchen 1-5 till smålänningarna.
Vi kan förvänta oss ett bortalag som vill in på segertåget igen och mot ett svajigt motstånd som Pantern är möjligheterna stora.

Pantern går inte alls särskilt bra i årets upplaga av Hockeyallsvenskan. Förlusterna duggar tätare än vinsterna och försvarsspelet ser bortblåst ut i vissa matcher. 
Leksand ligger där laget förväntas ligga under säsongen. Topp fyra med häng på dom absolut högsta topplaceringarna. 

Vad talar för Leksand:
► Dalmasarna har startat säsongen bra. Inte helt perfekt, men klart godkänt. Av åtta matcher har Leksand vunnit fyra och tagit poäng i sex. Med totala 13 poäng på kontot placerar sig laget på en fjärde plats i tabellen med sju poäng bakom serieledande AIK som har en match mer spelad.
Skillnad är det för Pantern som blandar och ger i sina matcher. Utspelade och överkörda mot nykomlingen Västerås 3-10 följdes upp med att besegra Björklöven på bortaplan med 3-1. Laget har förlorat fyra av sju seriematcher.
► Formkurvorna skiljer sig markant. Leksand hade poäng i tre raka matcher, varav två raka segrar innan plumpen kom mot Oskarshamn. 
Panter är åt andra hållet. Två raka förluster och bara en vinst på lagets fyra senaste matcher.
► Disciplinen. Panter är det lag i Hockeyallsvenskan som drar på sig alldeles flest utvisningar. På sju omgångar är totalen hela 103 minuter. I utvisningsbåset vinner man inga matcher. Samtidigt som laget snittar 5,5 tvåminutersutvsning per match och drygt fyra boxplay per match.
Till det hör att Pantern bara har seriens åttonde bästa boxplay med 78% i penelty killing. 
► Klart psykologiskt övertag hos Leksand. Av förra säsongens fyra möten vann Leksand tre. Samtliga under ordinarie matchtid och förlusten kom efter övertid. 
Räknar vi ihop alla möten lagen har sedan Pantern tog steget upp till Hockeyallsvenskan har Leksand vunnit sex av åtta matcher.

Vad talar emot:
► Trots klar spelfördel och skottövertag är Leksand emellanåt väldigt ineffektiva. Trots att laget gjort tjugo mål på åtta matcher har Leksand bara svarat för att göra ett mål i fyra matcher av dessa omgångar. 
Med tjugotvå insläppta mål är det andra flest i hela ligan. Det är bara motståndarna Pantern och Södertälje som har släppt in fler.
► Tung skada hos bortalaget. Lagets stora profil Mattias Ritola är långtidsskadad och är borta ett tag ytterligare. En spelare det verkligen märks är saknad. Övrigt saknades C. Själin senast

Leksand styr och ställer till större delen av sina matcher. Förlusten senast var långt ifrån rättvis och laget glömmer den insatsen och tar med sig istället segrarna över Södertälje och AIK som skedde på just bortaplan.
Pantern har kris utanför planen och ibland lyser det igenom även på isen. 

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback