Reklam

IFK Kristianstad - IFK Ystad HK

5 oktober 2016 at 21:00 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


De svenska mästarna Kristianstad tar emot nykomlingarna från Ystad i en match som man bara ska gå ut och vinna med minst 5-6 bollar om inte mer. Det behöver inte ordas för mycket om lagen då det är stor, stor klass skillnad, vilket inte är konstigt och spelvärdet är dåligt. Däremot är Nordicbet som vanligt väldigt generösa med sina målskytte linor, och jag tycks ha hittat ett riktigt bra spel. Häng med!
IFK Ystad är som sagt nykomlingar till handbollsliga och det fick man känna på direkt i inledningen då man åkte dit mot Malmö med hela sexton bollar. Därefter har man stegrat i sina prestationer och i den senaste matchen överraskade man när man lyckades plocka poäng mot Lugi på hemmaplan och 29-29 var ett faktum. Man räcker dock inte till mot de bättre lagen och speciellt inte mot Sveriges bästa lag, Kristianstad, på bortaplan. Man får sikta in sig på att hålla ned siffrorna och göra så gott man kan!

Över till Kristianstad som både spelat i Sverige men också ute i Europa där man fått bekänna färg. I lördags var man i Polen och mötte de regerande Champions League mästarna Kielce och självklart blev det tufft. Förlust med tio bollar, men det som oroar mig är att man inte riktigt fått till det ännu i någon match. Delar av matcherna både i Europa och i den inhemska ligan har varit bra men sett till helheten har man mycket att jobba på. Man har i princip en helt ny trupp inför i år och på sikt kommer det att bli riktigt bra, det är jag övertygad om. På hemmaplan är man dock fortsatt starka och vinsten mot Ystad IF var en av lagets bättre prestationer. I denna kamp vill jag dock lyfta fram en spelare, som många på förhand menar på ska bli Kristianstads ledare, och det är Gunnar Steinn Jonsson. Han kommer från internationellt spel och besitter hög kapacitet, men behöver likt hela laget tid för att hitta den rätta samhandlingen med övriga spelare. Trots mycket tekniska fel får han alltid spela i princip hela matcher då man vill få igång honom och idag, mot lite sämre motstånd, förväntar jag mig att han kliver fram extra mycket. Mot Ystad IF på hemmaplan blev han matchens lirare med sina åtta baljor och idag kan det lika gärna bli en repris. över 3,5 mål ska han bara lösa!

Speltid konstant, riktigt högt kunnande och hemmaplan med fantastiska fans, det talar för att Gunnar Steinn Jonsson ska lösa en lina på över 3,5 mål. Jag känner mig väldigt säker och höjer insatsen till strax under max!
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback