Reklam

HV71 - Skellefteå: 2

Matchcenter
1 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
1 mar 2018 at 11:15 (Uppdaterad 1 mar 2018 at 21:41) 01/03
64
0
Chans (1-2): 43-57%
Spelvärde: 119,70%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 7/10
Hit/Miss: 3-1
bwin Spela nu hos bwin
Matcherna duggar tätt i SHL och halva lagen i serien kommer till spel med match så sent som i igår (onsdag) och ny match idag. (torsdag)
HV 71 spelade så sent som igår och krossades mot Färjestad medan Skellefteå fick vila. Avgörande faktor?

HV 71 radar upp förluster på löpande band. Tredje raka kom när Färjestad krossade smålänningarna med hela 8-2. HV 71 är inte alls att känna igen och är inte alls det lag som nådde hela vägen förra säsong. 
Att då möta Skellefteå när det vankas ny match inom en tjugofyra timmar är ingen tacksam uppgift. Ett bortalag som dessutom har alla spelare tillbaka sedan OS och har häng på topp fyra positionerna.

Vad talar för:

► Till att börja med oddset och favoritskapet. HV 71 är nästan helt under isen. Tre raka förluster. Offensiven levererar inte och det är till största delen från backarna målen kommer. Spelet mot Färjestad var inte alls bra och att det "bara" stod 4-2 efter två perioder var mycket att tacka ett ineffektivt Färjestad.
Trots det väljer bolagen att välja HV 71 som ganska klara favoriter mot ett Skellefteå som har två raka segrar. Vilat sen i tisdags och återfår alla OS-spelare. Märkligt!
► Tabelläget. HV 71 kan i stort sett glömma topp sex. Laget ligger nu nia med sju poäng upp till sjätte placerade Malmö med femton poäng kvar att spela om. Smålänningarna ska dessutom ta sig förbi tre lag och ta flera poäng än motståndarna.
Medan Skellefteå är uppe i toppen på allvar. En femte plats med rejäl smak på topp fyra. Endast två poäng till fjärde platsen och tre till andra. En placering utanför topp fyra ska ses som en missräkning för västerbottningarna.
► HV 71's svaga defensiv. En klar orsak till att laget ligger där det ligger är defensiven. Defensiven som var så stark ifjol är inte alls av samma kaliber. Mycket på grund av att tre backar har utgått för resten av säsongen och målvakten L. Söderström är skadad. 
Skellefteå har en bra offensiv och en stekhet första kedja. Den är det inte många lag som rubbar. Möller-Lindholm-Lindström. Skellefteå har gjort tredje flest mål i serien medan HV 71 har släppt in sjätte flest. 
► Special teams. Hemmalagets boxplay rosar inte marknaden och smålänningarna är seriens tolfte bästa lag i den spelformen. En effektivitet på blygsamma 76% mot ett Skellefteå vars powerplay ligger på nästan 20% i utdelning.
► Hemmaspelet sprudlar inte. Kinnarps Arena är inte den stabila poängborgen som den brukar vara. HV 71 har bara vunnit 12 av 24 hemmamatcher och har nu två raka förluster på hemmais. Denna säsong har nästan blivit mer ängest att spela på hemmaplan än på bortaplan. Notera att HV 71 har tagit lika många poäng på bortaplan som på hemmaplan. Det är man ensamma om i hela serien.

Vad talar emot:

► Trender är till för att brytas. Tre raka förluster och totalt utskåpade senast. Inte många förlitar sig på smålänningarna idag (mer än spelbolagen) och HV 71 har därav allt att vinna.
►Plusstatistik för HV 71 över Skellefteå. Tre möten den här säsongen och HV 71 har vunnit två av tre. Dessutom dom två senaste möten. Lägg därtil att HV 71 har tre vinster på lagens fyra senaste möten.
► Skellefteå är inte den maskin som laget brukar vara. Spelet den här säsongen har inte klickat till fullo och Robertsson och Klockare får inte allt att stämma. Levererar inte första kedjan brukar laget har det rejält svårt att vinna hockey matcher. 

Genom åren har Skellefteå en enorm plusstatistik på HV 71. Laget är hungrigt och är på uppgåtgående i både tabell och form. Vid seger och övriga resultat studsar lagets väg har man helt plötsligt uppe på en delad tredje plats. Och hemmaplansfördel i ett slutspel är något västerbottningarna gärna vill ha. 

 

  • Bra livebetting
  • Många marknader
  • Lättnavigerad sajt

Kommentarer

Feedback