Reklam

Huddinge - Hudiksvall

1 november 2016 at 18:16 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Dags för en liten seriefinal på onsdagskvällen i den östra serien. Serieledande Huddinge står som värd när Hudiksvall kommer ner på besök. I mina ögon är givet vilket lag som är det bästa och det blir en tyngre insats här.

Huddinge var innan säsongen tippade efter både Hudiksvall och Visby. Nu är halva serien spelad och man leder med en poäng före Visby och sex poäng före Hudiksvall. Jag tippade också Huddinge som seriesegrare innan säsongen och såhär efter halva säsongen tycker jag man helt klart levt upp till mina förväntningar. Enda poängtappet kom borta emot Visby där man lika gärna kunde vunnit då man var det spelförande och bättre laget. Tyvärr fick man inte in pucken denna gång. Normalt sett så är Huddinge det överlägset bästa laget i den här serien offensivt sett. Man har en otrolig bredd framåt och det är där man vinner sina matcher. Oftast är man såpass överlägsna spelmässigt att motståndarna knappt orkar framåt. Det som är saken med Huddinge är att man dessutom under hela hösten plockat in en massa nyförvärv för att spetsa till truppen ytterligare och det känns också som att de flesta kommit in i det väldigt bra då man bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått. Enligt mig har Huddinge ett lag som helt klart kan vara med och utmana på allvar i en kvalserie. Stärker man upp defensiven lite kanske och även målvaktssidan så kan detta bli riktigt bra. Offensivt är man riktigt vassa och har snittat nästan sex mål framåt per match och då förstår ni att de är svårslagna, speciellt på hemmaplan. Man har slagit Hudiksvall två gånger den här säsongen redan, 5-2 i serien respektive 8-2 i en träningsmatch.

Hudiksvall är ett bra lag helt klart, men det syns på resultaten och det spelmässiga att man har en bra bit upp till både Visby och Huddinge, men framförallt Huddinge som jag ser det. Offensivt är man bra och gör sina mål, men hela bygget känns ännu en gång som att det inte kommer hålla och det är nästan lite pinsamt med tanke på deras lönebudget. Det är klart att man i sina bästa dagar kan störa Huddinge, men då måste varenda spelare spela på sin högsta nivå och även då tror jag att man kommer få svårt. Man är egentligen sämre på varje position i jämförelse med Huddinge och nu får man för en gångs skull ett spelbart odds på Huddinge. På målvaktssidan har ingen av Nordh och Hedberg imponerat speciellt mycket och att åka och möta Huddinge i toppform är verkligen en av säsongens absolut tuffaste utmaningar. Det kan bli alltifrån en 1-0 vinst för Huddinge, men de skulle lika gärna kunna göra åtta mål på stackars Nordh eller Hedberg. Hudiksvall övertygade inte senast mot Sollentuna hemma och innan det fick man stryk med hela 5-0 mot Haninge. Lägg därtill att man är klart starkare på hemmaplan än vad man är på resande fot. Huddinge är dessutom omänskligt bra på hemmaplan.

Det här kan bli en tuff uppgift för Hudksvall känns det som. Mitt spel idag blir alltså Huddinge att vinna under ordinarie tid till oddset 1.75 hos Expekt. Insatsen blir lite högre och landar på 8 units.

Lycka till!

/Heden
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback