Reklam

Hubert Hurkacz - Ugo Humbert: 2 - Speltips & Rekar

Matchcenter
15 juni 2022 at 13:35 - Tennis, ATP
Arena
15 jun 2022 at 08:37 (Uppdaterad 17 jun 2022 at 05:12) 15/06
80
+1
Chans (1-2): 60-40%
Spelvärde: 110,00%
Lägsta spelbara odds: 2,50
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-0
Bethard Till Bethard
Andra omgången i Halle och jag tycker det luktar läge för Humbert här.

Två spelare som kommer rasa en del närmaste tiden på rankingen kan man säga. Humbert kommer efter den här veckan inte längre vara topp-100. Vilket är helt obegripligt med tanke på hans nivå men han har levt ganska högt på gamla poäng och får nu sota lite för det. Om han inte får på en fullträff den här veckan vill säga. Spelare brukar ha en rackarns tendens att få till det när det verkligen behövs. Hurkacz å sin sida tappar snart poängen från semifinalen i Wimbledon förra året. 720 poäng mindre och därefter har han många poäng att försvara under resten av året så lite svettigt för honom också.

Att Hurkacz är den bättre spelaren av de här två, ingen tvekan. Så varför spelar man Humbert?

Det kan låta ologiskt, för jag har redan nämnt Hurkacz semifinalplats i Wimbledon förra året, men jag påstår trots det att han är rätt svag på gräs. Förra veckan, torsk direkt mot Fucsovics. Förra året utanför Wimbledon, två förluster direkt. Kort sagt, förutom Wimbledon har han inte vunnit en match på gräs det senaste året. Det går även att titta ännu längre tillbaka och landa i att gräs är ett i grunden mycket svagt underlag för honom. Vilket också kan backas upp av hur han spelar. Låg studs, inte bra. Han rör sig rätt klumpigt, inte bra på gräs.

Hurkacz har totalt under sin proffskarriär 9-8 i matchstatistik på gräs. Tar man bort Wimbledon förra året så har han klar minus på underlaget. Humbert har 14-7 i matchstatistik på gräs. En viss skillnad det.

Läge för Humbert tycker jag. Han kommer pressa upp tempot på ett sätt som kommer få Hurkacz att vantrivas. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback