Annons

Hubert Hurkacz - Sebastian Korda: 1 - Speltips

Matchcenter
22 januari 2023 at 04:35 - Tennis, Grand Slam |
Rod Laver Arena
21 jan 2023 at 16:39 (Uppdaterad 22 jan 2023 at 08:03) 21/01
50
+1
Chans (1-2): 46-54%
Spelvärde: 110,40%
Lägsta spelbara odds: 2,17
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-3
Bethard Till Bethard
Jag såg det också. Det var definitivt Kordas livs bästa match mot Medvedev. Men här värderas han som om han var femma i världen eller nåt sånt. Är han det?

Det är den relevanta frågan här. Är Korda just nu femma i världen i spelstyrka?

Jag skulle säga förmodligen inte. Både sett till vad som är rimligt, vad han gjort innan och så vidare. Men även att jodå, han gjorde en grym match mot Medvedev. Men han fick spelet exakt dit han ville, och det känns ganska tunt att värdera en spelare utefter dennes livs bästa match.

Hurkacz är 10 i världen. Korda är 30 i världen. Enligt rankingen alltså. Det är inte heller mycket att luta sig emot, men man måste ändå nämna det. Att fram till precis nu har Hurkacz varit den klart bättre spelaren av dem.

Hurkacz har inte imponerat särskilt hittills under den här turneringen. Han har varit hotad av både Sonego och Shapovalov. Samtidigt kan man vända på det. Om Korda slagit Sonego och Shapovalov för att ta sig till åttondelsfinal i Australian Open, ja då hade kan sagt att det var fantastiskt av honom. Så lite grann är kraven på dem olika, och det tror jag påverkar folks värdering lite här.

Spelstilsmässigt så, lite oklart, men det ska väl passa båda två helt okej. Ska man säga något som talar för Hurkacz så är det hans serve. Han kommer få mer gratis och fler lägen på sin serve. Det är alltid en bra start. Samtidigt som jag tror att Korda kommer vara lite bättre när bollen är i spel.

Jag landar i att Korda är minifavorit. Inte ett dugg mer. Och därmed blir 2,40 på Hurkacz bra.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback