Reklam

HC Davos - Frölunda HC

10 januari 2016 at 17:37 - CHL
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

HC Davos - Frölunda HC

Matchstart kl. 20.15 @ Vaillant Arena

HC Davos har varit riktigt bra under hela säsongen och med en av lagets stjärnor tillbaka efter skada ser de riktigt vassa ut. Det var den före detta frölundaiten Dick Axelsson som drog på sig en axelskada men har gått på is igen och börjat köra för fullt. Han snittar strax över ett poäng per match i den Schweiziska ligan NLA. Han tillhör fortfarande en av Sveriges mest tekniska spelare och hade han inte haft några mellan år med brist på engagemang hade han förmodligen spelat i en topp femma i NHL. En annan spelare i Davos som också prickat formen denna säsongen är finske Perttu Lindgren som gjort 43 poäng på 34 matcher i NLA. Förra säsongen gjorde han 34 poäng på 42 matcher så han verkar ha skött sin sommarträning.

Laget ligger på en andra plats i NLA och har 6 poäng upp till Robert Nilssons ZSC Lions. Dock med två matcher mindre spelade. I CHL har det varit en häftig resa. Senast i kvartsfinalen slog man ut favorittippade Skellefteå AIK efter 4-1 segern på hemmaplan.

Frölunda var illa ute redan i 16-dels finalen mot tyska ERC Ingolstadt där man lyckades göra två mål i slutet på den avgörande matchen och därmed avancera till åttondelsfinal. Där slog man ganska enkelt ut tjeckiska HC Litvinov med 6-0 i den avgörande matchen. Sedan blev det en favorit i repris mot fjolårets vinnare Luleå. Det var ett tufft dubbelmöte men tillslut kom Frölunda ut som segrare.Skador
För Frölunda är Anton Axelsson äntligen tillbaka efter sin skada och just nu är det bara ett namn på listan. Lukas Bengtsson är fortfarande knäskada och när han kommer tillbaka är fortfarande oklart.

Davos har lite fler namn uppsatta på sin skadelista och just nu är det tre spelare, Marcus Paulsson, Gregory Sciaroni och Dario Simion. Paulsson kanske kommer till spel men det återstår att se. De andra spelarna räknas komma tillbaka någon gång i februari.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från 24hbet.com
Davos, 2.45
Oavgjort, 3.80
Frölunda, 2.40

Mitt tips: Vinst Frölunda

Frölunda har haft det svårt på bortaplan i CHL och har i slutspelet förlorat samtliga tre bortamatcher. Men Frölunda ska vara bäst när det gäller, så därför har jag spelat på att Frölunda vinner denna tuffa bortamatchen.

 

 
Feedback