advert

Hanviken - Sollentuna: 1

22 november 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
20 nov 2017 at 16:32 (Uppdaterad 23 nov 2017 at 12:49) 20/11
121
0

Hockeyettan Östra

Chans (1-X-2): 50-20-30%
Spelvärde: 110,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Vi har ett litet veckouppehåll här i hockeyettan där vi endast har ett fåtal matcher nu på onsdagen. En av dem är bottenmötet mellan formsvaga Hanviken och formstarka Sollentuna. Hade inte Sollentuna tagit två raka segrar nu hade oddsen sett klart annorlunda ut och vi ska inte dra för stora växlar av bortalagets framfart sista matcherna.

Hanviken var nykomlingen som tog hockeyettan med storm under de första omgångarna och sopade banan med det mesta. Målvakten Due-Boje var en stor bidragande orsak till deras framgång i början innan det någonstans på vägen vände till en ren mardröm. Efter segern i den femte omgången på bortaplan mot just Sollentuna med 1-5 så vände det helt i matchen efter borta mot Visby. Ö-laget körde över dem med 8-1 och sedan dess har man alltså elva raka förluster. Då tänker väl förmodligen de flesta, varför ska jag då tro på Hanviken just den här gången? Det är helt enkelt för att jag tycker man har ett bättre lag på pappret än Sollentuna och när man då blir underdogs på hemmaplan så struntar jag i formen. Matchen är otrolig viktig för båda lagen, men kanske än viktigare för Hanviken som faktiskt till den här matchen har en klart rimlig chans att vända den negativa trenden till något positivt. Är det mot något lag man just nu ska ha en bra chans mot så är det Sollentuna, trots att de faktiskt är i bra form. Sollentuna har två raka segrar, men tycker inte vi ska dra för stora växlar av det. I Visby vann man på straffar mot ett lojt hemmalag som ändå sköt hela 55 skott på mål. Senast slog man ett sargat Valbo med 4-3, som dessutom efter vändningen av serien är helt ur slag. Nej, Hanviken har god chans att ta sin första seger på väldigt länge.

Talar för spelet

  • Hemmaplan. Hanviken har faktiskt spelat helt okej på hemmaplan, men har haft mycket stolpe ut ändå. Målskillnaden är ändå okej och är det någonstans man haft problem med det defensiva så är det på resande fot. Defensiven bör inte utsättas för alltför mycket mot ett dåligt Sollentuna.
  • Laget är på pappret bättre än Sollentuna. Man har spetskompetens som Sollentuna inte har och har framförallt ett stabilare grundspel att falla tillbaka på.
  • Hanviken hade inga problem att besegra Sollentuna på bortaplan med 5-1 och bör ha minst lika bra chans nu som då, trots att man är i sämre form.
  • Sollentuna hade ett sargat lag senast och dessutom lär deras bästa spelare Zane Jones fortfarande vara avstängd.

Talar emot spelet

  • Sollentuna har trots allt varit lite bättre på slutet än vad man var första halvan. Man är på pappret seriens sämsta lag, men den senaste tiden ser det i alla fall bättre ut.
  • I en tunn trupp där laget tappat det mesta av sin rutin från förra säsongen så är det rätt tydligt vad två spelare i Johan Fredriksson och Joel Norén kan göra.

Jag tycker Hanviken har alla möjligheter i världen att vända den negativa trenden här. Formen talar inte för det, men man får ingen bättre chans än Sollentuna på hemmaplan. Jag tror på proppen ur och testar raka segern här.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback