Reklam

Hammarby - Tranås : 2

22 februari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
19 feb 2018 at 15:06 (Uppdaterad 23 feb 2018 at 15:01) 19/02
141
0

Hockeyettan Playoff

Chans (1-X-2): 20-17-63%
Spelvärde: 114,03%
Lägsta spelbara odds: 1,59
Units: 7/10
Hit/Miss: 3-2
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Fortsättningsserierna har fått sina seriesegrare och från den östra serien kommer som väntat Hammarby. De får ta emot Tranås från den södra serien och känslan är väl på förhand att laget från söder är snäppet starkare.

Hammarby vann den östra serien efter att ha avgjort i sista omgången hemma mot serietvåan Vallentuna. Man var rakt igenom hela fortsättningsserien det klart bästa och det mest stabila laget, vilket gör att det här är fullt rättvist. Spelmässigt kanske man inte imponerat överdrivet mycket och känslan på förhand här är att man kommer få det väldigt tufft mot Tranås. Hammarby hade som mål att ta sig till allettan, men fick istället ta den långa vägen hit till playoff. Efter jul har man allt eftersom fått tillbaka väldigt många spelare och då har också resultaten blivit klart bättre. Nu får man möta tuffa Tranås och här bör det ta stopp i två raka matcher enligt mig. Tranås vann den södra fortsättningsserien på 38 poäng och en målskillnad på hela +31 mål. Det är riktigt bra med tanke på att jag rankar den södra fortsättningsserien klart högre än den östra. Tranås framförallt är ett lag som lika gärna kunde spelat allettan om man inte hade klantat bort det fullständigt i grundserien. På pappret är man riktigt bra och man hade inte gjort bort sig i allettan som sagt. Hammarby hade fått det klart tuffare än Tranås och det säger mycket här. Hammarby är ett okej lag, men Tranås är klart bättre.

Talar för spelet

  • Ja, hela laget Tranås har är riktigt bra. Man är breda, man har spetskompetens och man har bra målvakter. Hammarby är helt okej, men ligger helt enkelt snäppet bakom Tranås.
  • Offensiven. Den skojar man inte bort i Tranås. Man gjorde 53 mål i fortsättningsserien och 87 mål i grundserien. Hammarby må vara starka bakåt, men här lär man få jobba.
  • Jämför man den södra serien med den östra så är det inget snack om vilken serie som har mest djup och den högsta kapaciteten. I söder finns många lag som utan tvekan hade varit på den övre halvan i östra. I östra finns det väl egentligen bara Hudik och Huddinge som varit säkra på övre halvan. Visby hade fått kämpa rejält till exempel.

Talar emot spelet

  • Det är alltid svårt att jämföra lagen från de olika serierna. Jag kan ha helt fel, men känslan från tidigare erfarenheter och vad lagen visat den här säsongen så känns det bra.
  • Tranås har en lång resa i benen utan tvekan. Man har inte övertygat speciellt på resande fot och det gäller att man är med från start.

Jag tycker det här spelet känns bra. På pappret är Tranås ett riktigt bra lag och jag blir faktiskt förvånad om de inte tar det här i två raka matcher. Förhoppningsvis gör man det under ordinarie tid också. Jag testar raka tvåan till 1.81 hos betsafe.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback