advert

Greuther Furth - Hannover

3 februari 2017 at 19:30 - Fotboll, Tyskland - 2. Bundesliga
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Det är dags för omgång 19 av Bundesliga 2. Greuther Fürth gästas av serieledarna Hannover hemma på Stadion Am Laubenweg. Det är formstarkt Hannover som kommer på besök!

Greuther Fürth är ett lag för nedre halvan av tabellen, man rår sällan på topplagen i ligan men samtidigt tar man sina vinster mot bottenlagen och däremellan tar man en och annan poäng av lag i mitten av tabellen. Man har egentligen bara tagit poäng mot ett av topplagen och det var mot Union Berlin (1-1). Man ligger på en 12:e plats och har fem poäng ner till bottenstriden, en strid som jag tror man kommer hålla sig ifrån. Deras höjdpunkt med denna säsongen måste ändå bli att man ha tagit sig vidare i DFB-Pokal. Man har tagit sig till åttondelsfinalen efter att ha slagit ut Bundesliga-laget Mainz (2-1). Nästa motståndare kommer bli Borussia Mönchengladbach som man möter nästa vecka. Jag tror faktiskt att man ser fram emot den matchen mer än denna ligamatch.

Under januarifönstret värvade man in defensiv kraft, två backar vid namn Sama och Van Den Bergh förstärkte laget. Helt enkelt för att försvaret inte har sett speciellt bra ut. Sama debuterade i senaste ligamatchen mot 1860 Münich (1-2) med att dra på sig två gula kort efter 49min. Förutom avstängde Sama så blir man även utan Tripic, Berisha, Gjasula och Rapp.

Hannover trummar på mot Bundesliga som man åkte ur förra säsongen. Man ligger på delade 1:a plats med Stuttgart och Braunschweig men man har lite bättre målskillnad än dem. Mycket tack vare ett starkt hemmaspel där man har raden 7-1-1 och en målskillnad på 15-6. På resande fot har man raden 3-4-2 och 17-13 i målskillnad. Ser man till formen så har man 8 raka matcher utan förlust. Då har man även stött på lag som Stuttgart (2-1), Braunschweig (2-2) och Heidenheim (3-2).

Det är ett offensivt starkt lag, 32 mål på 18 matcher skvallrar om det. Man har flertalet spelare som har Bundesliga-erfarenhet som t.ex. Karaman, Klaus, Sobiech men framförallt tänker jag på anfallaren Harnik som värvades in från Stuttgart inför den här säsongen. Han leder interna skytteligan med 8 mål på 15 matcher. Till den här matchen har man inte heller några offensiva avbräck. Defensivt får man klara sig utan mittfältaren Schmiedebach.

Senaste mötet i höstas slutade med en 3-1 seger till Hannover, det kan mycket väl bli ett liknande resultat nu. Offensivt är Hannover ruskigt bra och jag testar en medelinsats på gästerna sätter över 1,5 mål. Detta spela hos Comeon.
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback