Reklam

Grästorp - Tranås: 2

6 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
6 dec 2017 at 14:52 (Uppdaterad 6 dec 2017 at 21:06) 06/12
48
0

Hockeyettan Södra

Chans (1-X-2): 17-15-68%
Spelvärde: 116,96%
Lägsta spelbara odds: 1,47
Units: 8/10
Hit/Miss: 2-5
Expekt Spela nu hos Expekt
Serierna börjar närma sig sitt slut och i den södra serien ser det ut att bli Kallinge som tar hand om förstaplatsen. Något överraskande så ligger Tranås på plats nummer sex, men har fortfarande goda möjligheter att kliva om framförallt Dalen. En vinst idag är ett måste och mot ett av seriens sämsta lag ska man inte ha såhär högt i odds.

Tranås var faktiskt ett av lagen jag verkligen trodde skulle bli riktigt bra den här säsongen, men återigen har man misslyckats en aning. På pappret har man ett riktigt bra lag som jag tycker ska vara ett av de fem lagen som tar sig till allettan. Just nu är man inte där, men som sagt så har man en bra målskillnad att räddas av och bara tre poäng bakom Dalen. Tranås har ännu en säsong varit alldeles för ojämna. Lustiga poängtapp för att sedan blanda det med klara vinster mot topplag. Senast vann man mot Sävsjö med 2-3 och innan det slog man tillbaka Kristianstad med hela 5-1. Grästorp har även dem en hel del att spela om. Däremot så känns det ändå som att viljan att vinna finns mer hos bortalaget idag. Grästorp behöver poängen i avslutningen för att antingen hålla sin placering eller ta in en placering på lagen ovan då de olika lagen i kommande fortsättningsserie får börja serien med ett visst antal poäng beroende på var dem slutar i denna serie. Det är ett lustigt system, men så är det. Tittar man på lagen som möts ikväll så är det inget snack om vilket lag som ska ha tre poäng.

Talar för spelet

  • Tranås är helt enkelt klasser bättre än Grästorp och det hoppas jag man visar. Med lite flyt så skulle Tranås kunnat ligga betydligt högre upp i tabellen, men man har som sagt haft en del motstuds.
  • Grästorp har plockat ihop tolv poäng och det säger en hel del om deras lag. En av seriens sämsta defensiver ikväll mot en av seriens bästa offensiver. Det ska väl inte kunna sluta på något annat sätt.
  • Grästorp har gått på kort om folk senaste matcherna och såhär i slutet av säsongen bör det löna sig att ha lite fler att byta med.
  • Oavsett vad spelarna i Grästorp säger så är motivationen klart bättre hos Tranås-spelarna. Det är jag 100% säker på. Ett par tidiga mål och det kan rinna iväg.

Talar emot spelet

  • Grästorp kliver in med ett förbättrat självförtroende efter att ha plockat med sig en poäng från Kallinge i helgen. Dock var man fullständigt utspelade.
  • Tranås har trots allt varit väldigt ojämna under vissa stunder och det är väl den stora förklaringen egentligen till varför man ligger utanför topp fem.

Ja, jämför man dessa lag spelare för spelare så är det klasskillnad. Tranås i sina bästa stunder är riktigt bra och trots att man är på resande fot idag så ser jag inga konstigheter med detta. Expekt står kvar på höga 1.72 fortfarande och det slår vi till på för er som inte redan hunnit.

Lycka till!

/Heden

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback