advert

Forshaga - Enköping

27 januari 2017 at 12:48 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Lördags- och enkronasmatch i Ängevi när hemmalaget Forshaga tar emot Enköping. Båda lagen är i stort behov av dessa poäng så matchen är otroligt viktig för fortsättningen. Jag tycker ändå det finns ett klart spelbart odds här på bortalaget.

Forshaga trodde jag inför säsongen faktiskt skulle få det lite tuffare än vad man har fått, men man visade i grundserien upp att man kunde störa de flesta lagen ett flertal gånger. Tillslut slutade man på en tionde plats efter att ha tappat lite form i slutskedet av serien. Dock ska det sägas att det vad väldigt jämnt i mittenskiktet i den västra serien. Det där med formen har dock hållit i sig en aning. Fortsättningsserien har inte alls börjat som man vill. Man har förlorat matcher som man egentligen kanske inte ska förlora och lagen som förlorade många matcher i grundserien i höstas har helt plötsligt börjat plocka poäng. Då tänker jag givetvis på Surahammar och Åkers. Sura ligger dock sist på sju poäng, men bara tre poäng upp till ovanför strecket där Åkers ligger. Emellan dem ligger just Forshaga. Värmlänningarnas form är väl inget man skryter med direkt. Två segrar av sex möjliga hittills och med tanke på det så är man också under strecket för tillfället. Vill man undvika ett negativt kval så är en seger mot Enköping nästan ett måste. Det som oroar mig är såklart att man har en målskillnad på 9-18, vilket visar att man för tillfället har väldigt svårt att göra mål. På pappret bör man vara ganska jämna med Enköping, men med tanke på formen så ser jag väldigt lågt värde i en hemmaseger här. Det som kan rädda dem är att de har hemmaplan där de normalt sett brukar vara väldigt starka.

Enköping ligger på plats fyra och har 11 inspelade poäng hittills. Poängen i den här matchen är minst lika viktiga för Enköping som dem är för Forshaga. Drygt halva serien återstår och en seger mot Forshaga skulle innebära att man åtminstone närmar sig tabellettan Grästorp. Jag tror inte att något annat lag än Grästorp kommer att vinna den här serien för dem är helt enkelt för bra för övriga lag. Däremot så vill man givetvis ge det ett försök och framförallt så vill man nog helst undvika ett negativt kval. Så långt ska det inte heller behöva gå tycker jag för Enköping har trots allt ett helt okej lag på den här nivån. Likaså Forshaga. Däremot så är formen för det här spelet väldigt avgörande i mitt tycke. Forshaga har inte spelat speciellt bra, haft svårt att göra mål och har dessutom haft en hel del problem med skador de senaste veckorna till och från. Enköping har ändå gjort det helt okej och man har iallafall 21-18 i målskillnad, vilket i deras fall visar att man är betydligt giftigare offensivt sett i jämförelse med Forshaga. I en sån här match där det förmodligen kommer bli väldigt tätt så är det givetvis en avgörande faktor att kunna trycka dit pucken när man väl får lägen. Enköping har 2-1 inbördes i matcher den här säsongen och för några veckor sedan så vann man med 6-0 hemma mot Forshaga.

Tuff match helt klart, men värdet ligger solklart på Enköping den här matchen. Mitt spel blir alltså Enköping ML till oddset 2.26 hos Betsafe till oddset 2.26. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Lycka till!

/Heden
  • Spännande kampanjer
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel

Kommentarer

Feedback