Reklam

Färjestad - Frölunda HC: 1

Matchcenter
2 januari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
2 jan 2018 at 11:16 (Uppdaterad 3 jan 2018 at 11:29) 02/01
66
0

Chans (1-2): 58-42%
Spelvärde: 104,40%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-2 ot
ComeOn Spela nu hos ComeOn
Svenska Hockeyligan startar upp igen efter nyårsfirande. Direkt bjuds det på toppmatch när Färjestad möter Frölunda inne i Löfbergs Arena.
Ett hemmalag som avslutade 2017 på det absolut sämsta sättet genom att förlora sex raka matcher.
Nu väntar rivalerna Frölunda och med match på hemmaplan efter ledighet och hunger på seger väger över till hemmalaget.

Vad talar för:
► 
Derbydags! Det är en enorm prestige mellan Färjestad och Frölunda. Två stora giganter inom svensk hockey och inget av lagen kommer sälja sig billigt i mötet. 
För Färjestad är det en perfekt match att vända den negativa trenden med. Nytt år och nya möjligheter.
► Frölunda's säsong. Den har varit allt annat är jämn och fin. Laget har blandat markant under säsongen och spelet är inte alls där det borde i vissa matcher. 
En stor orsak till det haltandet spelet är försvarsspelet. Frölunda har släppt in andra flest mål av topp sju lagen.
► Färjestad's offensiv. Den har varit bra under hela säsongen och laget har gjort andra flest mål i hela serien. Bara överlägsna Växjö är bättre.
► Färjestad's powerplay är i absolut toppklass och seriens tredje bästa med över 23,% i utdelning. Mot Frölunda's boxplay blir det giftigt då boxplay inte är någon särskild egenskap göteborgarna besitter.
► Head to head. Färjestad vann första mötet mellan lagen med 7-4. Med det inkluderat har Färjestad nu tre raka vinster över Frölunda. (Träningsmatch inkluderad)

Vad talar emot:
► 
Frölunda har börjat visat upp ett jämnare spel. Laget avslutade 2017 starkt som seriens allra formstarkaste lag med HV 71 och har klättrat upp till plats tre i tabellen.
► Det vill sig inte för Färjestad. Det låser sig framför mål och pucken vill inte in. Trots att Färjestad har gjort 100 mål under säsongen är offensiven kylig och defensiven likaså. 
► Derby. Allt kan hända och det är väldigt mycket känslor som står på spel. Det är matcher som blir intensiva och slutar med lite galna resultat emellanåt.

Sex raka förluster ska räcka för Färjestad. Laget har spelat bra, men har inte lyckats fått in pucken för att vinna matcherna. 
Nu har defensiven satts i fokus och nya backen J. Ivarsson ska ge en stabilare intryck.
Färjestad vill börja 2018 på bästa möjliga sätt. 

  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback