Reklam

Luleå HC - Färjestad BK

17 mars 2016 at 12:00 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Mardrömsmotståndet för Luleå

Färjestad och Luleå har spelat mot varandra fyra gånger under grundserien, där har Färjestad vunnit samtliga av dessa matcher. Luleå har haft det svårt mot just Färjestad och med bara  Denna matchserien kommer med all säkerhet innehålla tufft spel, som alltid när Luleå spelar, bra ishockey och en otrolig glöd från båda lagen.

Inga spelare för något av lagen är uppskrivna på skadelistan men det är alltid ett och annat bortfall som ofta mörkas. Men vi förutsätter att båda lagen spelar med det bästa de kan komma med.

Luleå har en ganska jämn trupp med många spelare som är med och bidrar, det som verkligen saknas är en offensivt duktig back. En back som kan styra ett powerplay från blålinjen. Craig Schira har gjort ett ok jobb tillsammans med backkollegan Jonathan Sigalet men jag förväntar mig mer av dessa två spelare. När Luleå värvade Craig Schira var tanken att han skulle spetsa till den offensiva delen på backsidan. Han gjorde ett par bra säsongen i finska HPK men har haft svårt att hitta rätt i SHL.

Jämför man spelare för spelare i denna matchserien är det ingen tvekan om att Färjestad har det bättre laget. Jag tänker på klasspelare som Mikael Johansson, Milan Gulas och landslagsbacken Magnus Nygren. Även om Johan Ryno haft det lite tufft med produktiviteten denna säsongen är han en spelare som garanterat kommer att vakna till i ett slutspel.

Första kvartsfinalen i Coop Norbotten Arena

Färjestad är tunga att möta och har visat sig vara svårt för Luleå att möta. Jag tror det kommer vara ett rivstartande Färjestad som tidigt går för att sätta stor press på Luleås ganska svaga backuppsättning. Detta kan bli en match som lätt kan rinna iväg med tanke på att Luleå har en tendens att ta slarviga utvisningar. Båda lagen har fått lite mer än en veckas matchuppehåll och kommer vara utvilade så vi kan förvänta oss en match med hög intensitet.

[bookmaker_bonus id=2]

Mitt tips är att Färjestad vinner matchen. Jag tror att ett slutresultat som 2-5 eller 1-4 är vad vi kommer att få se ikväll. Oddset 2.50 på Färjestadsvinst inklusive övertid hittar vi på Unibet vilket är ett alldeles för högt odds enligt mig. Med tanke på att Luleå inte vunnit en enda match mot Färjestad denna säsongen känns det riktigt spelvärt.
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback