Reklam

Fagersta - Filipstad: 2

23 februari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
22 feb 2018 at 19:25 (Uppdaterad 24 feb 2018 at 19:34) 22/02
82
0

Playoff till hockeyettan

Chans (1-X-2): 31-23-46%
Spelvärde: 119,60%
Lägsta spelbara odds: 2,17
Units: 6/10
Hit/Miss: 5-4
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Playoffet till hockeyettan västra har startat och den första omgången spelades under onsdagskvällen. Fagersta bortaslog lite oväntat Filipstad och nu står Fagersta som värd. Jag tror på snabb revansch här.

Fagersta vann den första matchen på straffar borta mot Filipstad i onsdags med 4-3 efter att Karl Hassel satt den avgörande straffen. Nu tar man nya tag i hemmahallen och har chansen att avgöra och skicka dem till playoff två. Fagersta slutade i grundserien som nummer tre i en vad jag tror relativt svag serie. Man är ett lag som går runt på tre femmor i princip alltid och lever på sin förstafemma. En förstafemma som är riktigt bra där allt går genom Jesper Persson som har ett förflutet på en klart högre nivå än detta. I övrigt är man ett lag som är sämre än Filipstad och jag tror inte man orkar en match till, trots hemmaplan. Filipstad kom trea i den västra serien som ska på pappret vara bättre än B-serien. Man hade ett ganska kraftigt spelövertag i den första matchen, men man lyckades inte förvalta sina chanser bakom en duktig Tobias Bergström. Jag tror inte man bränner en match till för Filipstad är ett bättre lag än Fagersta och på något sätt kändes förlusten senast lite snöplig med tanke på att man välförtjänt tryckte in 3-2 med drygt tre minuter kvar för att sedan släppa in kvitteringen med en minut kvar av matchen. Till den här matchen misstänker jag att Filipstad skiftar målvakt och det bör betyda något med tanke på att Nydahl som stod senast hade en ganska tuff match. Man är bättre och jag tror inte man förlorar igen. Oddset känns fint.

Talar för spelet

  • Jämför man hela laget så är Filipstad ett bättre lag. Man har fyra femmor som tuggar där alla är ganska jobbiga att möta. Fagersta har en femma som Filipstad måste hålla koll på. Bredden är en fördel för värmlänningarna.
  • Tror också det är positivt att Filipstad förmodligen kommer att skifta målvakt. Jonathan Frykholm värvades in från BIK Karlskoga innan fönstret stängde och han lär vara taggad på att visa upp sig i moderklubben. Det lär få spelarna att tänka en gång extra.
  • Filipstad är jobbiga att möta på deras hemmaplan, men de är svåra när de spelar på resande fot. Hemma är de alldeles för offensiva och går lätt bort sig med deras offensiva backar. På bortaplan är dem riktigt disciplinerade och är svåra att möta då.

Talar emot spelet

  • Fagersta kommer sälja sig otroligt dyrt. De känner förmodligen innerst inne att de kanske är snäppet bakom Filipstad och en avgörande match i Filipstad på söndag kommer bli för svårt.
  • Jesper Persson. Hockeytvåans bästa spelare kanske. Han kan avgöra matcher på egen hand och är lite för bra för den här nivån. Har producerat bra i hockeyettan där han snittat över en poäng per match. Han var inblandad i 62 av Fagerstas 91 gjorda mål och stod för 31 mål själv.

Jag tror att Filipstad är lite för stabila för att torska två raka mot Fagersta. Man hade lite oflyt i första matchen och gör man bara samma jobb igen så kommer man vinna det här. Man måste hålla bra koll på Jesper Persson och klarar man det så blir det här inga problem. Filipstad att vinna under ordinarie tid till 2.60 känns bra. Det lär droppa rätt snabbt.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback