Reklam

Dominic Thiem - Alexander Zverev: 1

16 nov 2019 at 17:59 (Uppdaterad 19 nov 2019 at 13:48) 16/11
31
0
Chans (1-2): 63-37%
Spelvärde: 109,62%
Lägsta spelbara odds: 1,59
Units: 7/10
Hit/Miss:
Bethard Spela nu hos Bethard

Thiem har ofta setts som en spelat som ska vara underdog mot de flesta spelarna på hardcourt, men i år, speciellt efter mastersvinsten i beijing, där vi har ett underlag som man trodde verkligen inte skulle gynna hans spelstil men han bevisa att han kan minsann också spela på hardcourt. Sen har allt gått med bara farten och i dag är han en farlig utmanare mot alla vilket han bevisat i slutspelet med sina vinster mot; Djokovic och Federer. 

Zverev som klarar av att spela på alla underlag utan att få emot sig några större nackdelar har ett problem; det mentala, vilket jag kommer tillbaka till. Zverev har haft ett väldigt ojämnt år och spelade rent ut sagt uruselt i första halvan. Sen vände det lite efter sin "vikitga" vinst med europa i laver cup, där han var matchhjälten. Grejen med Zverev tycker jag är att så fort det börjar se bra ut och man börjar tänka, han är tillbaka, så har vi sett en Zverev som kommer ut och blir ofta utklassad av sina motståndare. Kan det vara så att det mentala, när det börjar gå bra för honom så sätter han så mycket press på sig så motståndaren får en så pass stor fördel att de kan bolla ut honom till slut. 

Över till matchen igen, det står 1-1 mellan dessa två på hardcourt, båda har varit mycket jämna matcher. Detta var dock innan thiem fått sitt top 10 genombrott och han hade fortfarande problem med spelet på hardcourt, samtidigt som Zverev var en uppåtgående och mycket starkare spelare då. 

Båda spelare är bra servare även fast Zverev normalt är den bättre servaren, så tror jag att pressen i en såhär viktigt match kan vara en faktor. Thiem såg vi kunde mäta sig med berrettini även fast han inte var så spelsugen/sjuk?.

Spelmässigt tycker jag vi har en Thiem som är mycket mer stabil i bollduellerna samt mer taktisk komplett spelare. Zverev är en spelare som gillar stå still och mata, helst inte springa runt för mycket vilket han kommer få räkna med mot Thiem.

I slutändan tror jag Thiems stabilitet och mentalitet kommer att ta honom vidare till final

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback