Reklam

Djurgårdens IF - Frölunda HC

18 mars 2016 at 16:53 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Match två mellan Stockholm och Göteborg

I den första kvartsfinalmatchen rivstartade Djurgården och det dröjde inte länge innan stockholmarna gjort 1-0. Det var en riktigt fin passning av Philip Holm till Robin Alvarez som bara behövde hålla klubban i isen för att styra in pucken. Resultatet stod sig perioden ut och det var en period som lika gärna kunnat sluta 3-0 till Djurgården. Men Frölunda hittade tillbaka, Rönnberg fick igång laget och Lehkonen kunde tidigt i den andra perioden kvittera. Frölunda började ta över mer och mer men en onödig utvisning från Frölunda gjorde att Djurgården kunde ta ledningen för andra gången i matchen.

Till slut lyckades Frölunda ta tag i matchen ordentligt och den slutade 4-2 till hemmalaget efter ett sista mål i öppen kasse av stekhete Artturi Lehkonen. Skotten blev 40-26 efter två riktigt bra perioder av Frölunda. Men det krävs betydligt mer än vad vi såg  i förr går för att kunna slå Djurgården på bortaplan.

Patrick Thoresen, en av de bästa spelarna i SHL var nästintill osynlig förra matchen och det är en spelare som måste prestera för att Djurgården ska kunna ta sig vidare. Någon som såg väldigt pigg ut var forwarden Robin Alvarez som kunde gjort minst tre mål med lite flyt. En hårt jobbande och stor forward som kommer vara riktigt nyttig för Djurgården under slutspelet.

Om matchen ikväll

Frölunda visade senast att sett över tre perioder är man helt klart det bättre laget. Frågan är hur mycket Djurgården har kvar och trycka ut för att matcha den nivån Frölunda spelar på. Jag tror att det blir tufft för Djurgården sett över sju matcher men ikväll luktar det hemmaseger. De har varit ett starkt hemmalag och inför en taggad hemmapublik vill de gärna visa att de kan slå Göteborg.

[bookmaker_bonus id=1]

Hos bet365 är oddset på att Djurgården vinner 2.65 och det känns väldigt spelvärt. Dels med tanke på hemmafördelen och att de kommer vara oerhört revanschsugna. De har inte råd att förlora en hemmamatch mot Frölunda. Därför är detta i princip en måstematch.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback