Reklam

Djurgårdens IF - Brynäs IF: Över 4,5

Matchcenter
24 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
23 okt 2018 at 13:37 (Uppdaterad 24 okt 2018 at 21:14) 23/10
54
0

SHL

Chans (över-under): 62-38%
Spelvärde: 112,22%
Lägsta spelbara odds: 1,61
Units: 7/10
Hit/Miss: 1-2
Betsson Spela nu hos Betsson
En match i SHL under onsdagskvällen. Mesta mästarna Djurgården tar sig an näst mesta mästarna Brynäs hemma på Hovet.
Två lag som har haft en olik inledning av säsongen men att den gemensamma nämnaren stavas målrika matcher.

Tabelltvåan Djurgården stormar fram i grundserien och plockar poäng i nästan varje match. Av lagets tio matcher har det blivit poäng i åtta, varav sex har slutat med segrar.
Något annat som är på frammarsch hos stockholmarna är offensiven. Laget har gjort överlägset flest mål i hela serien och spelar målrika matcher.
Brynäs är åt det andra hållet och släpper in en hel del mål och tar dessutom inte lika mycket poäng. 
Ett hett och viktigt möte väntas!

Vad talar för mål:
► Seriens målfarligaste lag på ena sidan isen. Djurgården har gjort fyrtio mål på tio omgångar och snittar hela fyra mål framåt/match. Det är flest av alla lag i serien och bland annat nio mål fler än laget som gjort andra flest mål. 
Djurgården har en skotteffektivitet på hela 12,01% och är med den seriens andra målfarligaste lag sett till avslut.
► Special teams. Jäklar anama vad Djurgården är bra i powerplay. En effektivitet på 37,50%!!! och är överlägset SHL's bästa lag i powerplay. 
Djurgården har mäktat med 12 mål av sina 40 i powerplay och nu står Brynäs för motståndet som har seriens andra bästa powerplay på 28,13% och har svarat för 9 av sina 23 mål med fler spelare på banan.
I boxplay är det natt och dag mellan dessa klubbar och Brynäs är ohotat seriens sämsta lag i boxplay med dryga 66%.
► Offensiva pjäser på isen. Djurgården har verkligen en fartfylld och offensiv uppsättning. Spelare som J. Josefsson, J. Lilja, D. Brodin, L. Hulström och bröderna Davidsson för att nämna några.
Dessa spelare matchas mot Brynäs offensiv. På den sidan finns spelare som J. Jensen, J. Kellman, N. Danielsson och R. Kousal bland annat. 
Det är flertalet spelare som hellre spelar i anfallszon än gör det viktiga hemjobbet.
► Två av seriens lag som spelat flest matcher med minst fem mål på tavlan. Djurgården har sju av tio matcher över 4,5 mål vilket är flest i ligan och Brynäs är femma i den tabellen med fem av tio matcher över 4,5 mål.
Mötena mellan dessa klubbar är känsloladdade och det märks på isen. Det blir utvisningar och mycket tempo i matcherna. 
Därav är det föga överraskande att tre av lagens fem senaste möten har slutat över 4,5 mål. 
På Hovet sker något extra ordinärt då sex av lagens sju senaste möten har slutat över 4,5 mål.

Vad talar emot:
► En stark defensiv hos hemmalaget. Trots att Djurgården har gjort flest mål framåt är defensiven stabil och stark. Med tjugotvå insläppta mål är det fjärde minst i hela serien. Det passar föga Brynäs som har det bekymmersamt med offensiven förutom powerplay och har blott gjort åttonde flest mål i ligan.
► Två lag som vill stabilisera spelet bakåt. Djurgården gjorde en rejäl kollaps senast mot Färjestad i slutperioden och släppte in tre mål. Fokus kommer vara att skärpa spelet i egen zon och det behöver även Brynäs göra då det slarvas för mycket. Genom att möta seriens målfarligaste lag behövs fokus på defensiven läggas högt och noggrannt. 

Det är ett riktigt klassikermöte som väntas. Brynäs har fått igång spelet sedan sportchefen S. Bengtzén fick sparken och har nu poäng i tre raka matcher och målen görs i rätt utsträckning.
Djurgården har självförtroendet och vill in på segerspåret igen och ta upp kampen och serieledningen. Jag förväntar mig ett möte med fart, fläkt, grinig och mängder av målchanser. 

  • 100% upp till 1000 kr i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt

Kommentarer

Feedback