Reklam

Dallas Stars - St. Louis Blues

30 april 2016 at 04:05 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

St. Louis slog ut fjolårets mästare och siktar på att slå ut ännu ett favoritlag

Att St. Louis var ett bra lag visste vi alla men att de skulle slå ut Chicago var det inte många som trodde på. Speciellt inte efter att förlorat match sex med 6-3. I den stunden såg det mörkt ut men de reste sig och vann den sjunde och avgörande matchen på bortaplan. En otroligt stark insats som de givetvis kommer att försöka bygga vidare på. För Dallas del så var aldrig platsen till kvartsfinalen riktigt hotad. De gjorde en riktigt stark inledningsmatch och spann vidare på det spåret. Vid 2-0 i matcher kändes det i princip avgjort. Men Minnesota tog tillvara på Dallas nonchalans och lyckades vinna två matcher men tillslut kunde Dallas knyta ihop säcken och vinna i match sex.

Jamie Benn och Jason Spezza är de två hetaste spelarna i denna matchserien och för att St. Louis ska kunna få stopp på dessa giganter krävs det något utöver det vanliga. Framförallt gäller det att ta så lite utvisningar som möjligt och sätta en tidig press. Givetvis har Blues koll på exakt hur de båda spelar och kommer vara väl förberedda men frågan är om de klarar av uppgiften. Någon lika het spelare är svårt att lyfta fram från St. Louis men skulle det vara någon så är det backen Kevin Shattenkirk som alltid presterar, match efter match. Den offensivt skicklige backen har gjort 242 poäng på 410 NHL matcher och i slutspelssammanhang har han gjort 21 poäng på 24 matcher. Rent offensivt är han tillsammans med Tarasenko en otroligt viktig kugge i laget.

Om matchen

Jag tror att St. Louis kan tidigt i matchserien vara med och utmana Dallas på ett helt annat sätt än vad Minnesota gjorde. Men just sett över sju matcher råder det inga tvivel om att jag håller stjärnorna från Dallas som favoriter. Men just i kvällens match tror jag att ett oavgjort resultat inte är alls långt borta. Två lag som vill otroligt mycket och kommer givetvis gå för att tidigt ta kommando i både matchen och matchserien.

Stor fokus kommer ligga i att stänga ner varandras storspelare och jag tror detta är något St. Louis kommer orka göra på ett bra sätt till en början men ju längre matchserien går desto jobbigare kommer det att bli.

[bookmaker_bonus id=42]

Betsafe ger oss oddset 1.84 på att Dallas vinner inklusive förlängning. Även om det är lockandet att spela en rak etta känns det inte värt risken utan jag har valt ett lite lägre odds för att höja chanserna till vinst.
  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback