Reklam

Dallas - LA Kings

20 oktober 2016 at 18:38 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Ännu en toppmatch i nattens NHL när Dallas tar emot Los Angeles hemma i Texas. Stars kommer från en stark seger mot Nashville medans Kings har startat säsongen på sämsta möjliga vis, alltså tre raka förluster.

Dallas är för mig ett ganska svårbedömt lag. Man har den här säsongen vunnit en match och förlorat en. Den första matchen mot Colorado slutade hela 6-5 till just Colorado och det säger väl också en hel del om vilken hockey Dallas spelar. Man går för full rulle framåt och då kan det lätt bli en del luckor bakåt, speciellt mot lite "sämre" lag som Colorado får räknas till. Så var det även under flertalet matcher under förra säsongen. Jag kan väl dock tycka att deras målvaktspar inte direkt är det bästa i ligan, men klart dugliga. Dock tror jag att man skulle behöva en riktig toppmålvakt för att nå långt i slutspelet. Dock så brukar allt Dallas kunna täppa igen ibland, men oftast i lite tätare och tuffare matcher. Det kommer förmodligen bli en sådan match ikväll. Man kommer vara spelförande som alltid medans Kings kommer ligga och lura på kontringar och det tror jag passa Dallas ganska bra med tanke på att Kings ännu inte visat upp ett målvaktsspel som håller. Man kommer skapa mycket chanser och med tanke på att Los Angeles för tillfället är helt under isen så kommer man också förmodligen kunna få hyfsad utdelning. Dallas är ett av ligans skickligaste lag offensivt sett och på hemmaplan är man normalt sett starka. Ingen målvakt är i skrivande stund bekräftad, men spelar ingen större roll vem som vaktar målet.

Los Angeles spelade vi emot senast när man mötte Minnesota och det blev som väntat en plättlätt match för hemmalaget som vann med hela 6-3. Jag trodde inte de skulle vinna så enkelt, men målvakten Jeff Zatkoff  hade inte sin bästa dag på jobbet. Gör man tre mål i en match i NHL så ska man ha bra chans att vinna. Minnesota gjorde inte en så bra insats som resultatet visar och ändå drog det iväg. Det är som jag skrev i förra speltipset att Kings är inget grundserielag och man brukar alltid starta otroligt trögt för att sedan trampa igång ju längre säsongen går. Jag har också de senaste säsongerna också sagt att det inte förvånar mig om Kings står där med bucklan i händerna med tanke på att man är ett utpräglat slutspelslag. Iår däremot så förvånar det nästan mig om man tar sig till slutspel. Det känns lite som att Kings måste bygga om. Man känns inte alls lika tunga på något vis, även om man faktiskt har kvar många av spelarna från förra säsongen. Det är såklart ett jätteavbräck att förstemålvakten Jonathan Quick kommer vara borta till efter jul. Nu står allt och väger på stackars Zatkoff och Budaj, NHLs kanske sämsta målvaktsduo. Nog för att Kings brukar vara bra defensivt, men det här känns verkligen tufft. Dessutom är Marian Gaborik skadad. Inbördes brukar det vara jämnt mellan dessa lagen, men idag tror jag tyvärr det blir för tufft ännu en gång för Kings.

Med tanke på hur spelet sett ut för Kings så hade jag normalt sett valt raka ettan här, men tar lite hänsyn till Dallas och deras otroligt för offensiva spel ibland. Mitt spel kommer därför att landa på Dallas ML till oddset 1.70 hos Nordicbet. Insatsen stannar på 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback