Reklam

CS:GO - Red Dot Invitational

8 januari 2016 at 14:43 - Annan
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Red Dot Invitational är en turnering skapad av OGamingTV som är ett franskt webb-tv företag. De började med att bjuda in sex lag och sedan fick åtta lag spela en kvalificeringsturnering där de två bästa fick fylla de två platserna i kvartsfinal. De lag som gick vidare från kvartsfinal är Team EnVyUs, Team Dignitas, Titan och TSM.

Semifinalerna och finalen hålls den 12 januari och du kan följa matcherna på streamingtjänsten twitch.tv. Såhär ser semifinalerna ut.

Team EnVyUs - Team Dignitas

Envyus är det bäst rankade laget som återstår i denna turnering. Många rankar dom som det näst bästa laget just nu och de har stått för imponerande resultat under 2015. De vann totalt 7 turneringar och spelade in ungefär $400 000. Ett bra år kan man säga för fransmännen.

Det är laget som är favorittippat att vinna hela turnering och något annat vore väldigt oväntat.

Dignitas har en bit kvar och räknas som ett tier 2-3 lag idag. De vann 2 turneringar förra året vilket får se som klart godkänt. Men de är fortfarande ett långt steg kvar innan de kan kalla sig själva tier 1 lag. Matchen mot Envyus kommer att bli tuff och jag tror inte de har en chans att vinna. Chansen dom har är om banan Mirage spelas, det är en av deras bästa banor men matcherna spelas bäst av tre så en vinst på en bana räcker inte.

TSM (?) - Titan

Titan såg lite skakade ut i kvartsfinalen mot LDLC men lyckades tillslut knyta ihop säcken och komma vinnande ur striden. Titan har varit ett lag som har spelat otroligt ojämnt. I vissa turneringar har de varit bäst av alla lag för att i nästa åka ut innan slutspel. De har inte varit konsekventa och det har kostat en del titlar.

TSM däremot har under hela fjolåret varit riktigt bra och alltid spelat på en hög nivå. Det är ett roligt lag att kolla på som spelar med hög intensitet och är inte fega att testa nya strategier. Det är ett roligt lag att följa och de gör varje match sevärd.

Det lag jag tror går vidare till final av dessa två är TSM på grund av att de helt enkelt är det bättre laget.

Vilket lag vinner turneringen?

Oddsen är hämtade från bet365.com
Team EnVyUs - 1.72
Team Dignitas - 21.00
TSM - 2.20
Titan - 26.00

Mitt tips: Vinnare av turneringen blir Team EnVyUs.

Det har visat mest och varit bäst när det gäller. kennyS har spelat helt otroligt bra och hela laget byggs kring honom. Är han i form är det inget lag i hela världen som stoppar fransoserna. Ska ändå bli spännande att se hur ett lag som Dignitas klarar sig mot ett av världens bästa lag i semifinalen.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback