Reklam

Columbus Blue Jackets - Washington Capitals: 2

Matchcenter
24 april 2018 at 01:30 - Hockey, USA - NHL
Nationwide Arena
23 apr 2018 at 14:12 (Uppdaterad 24 apr 2018 at 04:13) 23/04
46
0
Chans (1-2): 45-55%
Spelvärde: 107,25%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss:
Bethard Spela nu hos Bethard
Washington vann senast efter att återigen avgjort på övertid. Nu reser man till Columbus igen där man vann både match tre och fyra. Med tre raka segrar i ryggen så tror jag återigen att man löser det och avancerar inatt till nästa runda.

Nicklas Bäckström var mannen som avgjorde med en styrning och sitt 4-3 mål i sudden senast bakom en chanslös Bobrovsky. Återigen visar Caps prov på en effektivitet framför kassen som inte alls Columbus har visat nåt av. Förra matchen tycker jag trots skottstatistiken vanns rättvist av Caps. Man ledde inför sista perioden, men Columbus kvitterade visserligen rättvist med tanke på hur den tredje perioden såg ut (1-16 i skott). I vilket fall så steppade Washington återigen upp och avgjorde drygt tolv minuter in. Ser man till hela matchen så var det en match som var tät som vanligt, men det känns lite som att den offensiva skickligheten är den som är skillnaden. Columbus må ha ett helt okej lag, men Panarin tycker jag blir lite väl ensam vissa gånger. Caps har flera världsstjärnor och jag tycker framförallt en sån som Evgeny Kuznetzov varit helt överlägsen såhär långt. Columbus är starka på hemmaplan, men man har trots allt förlorat tre raka nu och två av dem på hemmaplan. Caps ser starka ut och höjer Washington bara sitt försvarsspel lite från förra matchen en aning så vinner man igen.

Talar för spelet

  • Den offensiva spetsen. Kuznetsov, Bäckström och Ovechkin är världsklass spelare som dessutom också höjer varandra till en hög nivå. Det är spelare som jag tycker Columbus saknar. Panarin blir som sagt lite för ensam ibland.
  • Braden Holtby ser lika lugn och trygg ut som han gjorde för någon säsong sedan. Han är i grunden en otroligt bra målvakt och sedan han fick chansen efter de två raka förlusterna i match ett och två så har han spikat igen och går nu för fjärde raka segern.
  • Tittar man rakt igenom på dessa fem matcher så är det inget snack om att Washington varit det klart bättre laget. Jag trodde att Columbus skulle ha en bra chans att slå ut Capitals, men efter dessa fem så har jag svårt att se att Caps skulle åka ut mot just Columbus.
  • Jag tror Caps spel passar bättre på bortaplan mot Columbus. Man kan backa hem lite, gå på snabba vändningar mot ett normalt sett ganska offensivt lag på hemmaplan. Senast i Columbus kontrade man sönder dem och spelade disciplinerat i egen zon.

Talar emot spelet

  • Det är sista chansen för Columbus. Man kommer sälja sig väldigt dyrt framför hemmapubliken där man normalt sett är väldigt starka.
  • Det är små marginaler som avgjort, men Caps har varit vassare pågrund av sin offensiva styrka. Dock är tillfälligheterna väldigt farliga i såna här drabbningar och en felstuds kan gärna vara avgörande när det blir lite mer avvaktande och disciplinerat.

Som sagt, tittar man över fem matcher så har Caps varit klart bäst spelmässigt. Dessutom har man en tydlig fördel i special-teams där man spelat bra i PP och Columbus har tre raka matcher utan mål på Caps i den spelformen. Jag testar återigen Washington inklusive övertid till oddset 1.95 hos bethard.

Lycka till!

/Heden

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback