Reklam

Columbus - Anaheim

9 november 2016 at 21:31 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
2
0


Tre matcher i NHL inatt och vi blickar fokus mot åtminstone en av dem. Columbus kommer från en förlust senast mot St Louis och vill säkerligen ha revansch ikväll. Anaheim däremot har två raka segrar, men möter nu betydligt tuffare motstånd.

Columbus har startat säsongen helt okej tycker jag. Man har spelat tio matcher där man vunnit hälften, men bara förlorat tre av matcherna under ordinarie tid. Laget man har på pappret ser väl inte direkt attraktivt ut, men man har verkligen visat att man kan spela fin ishockey under inledningen. Inte minst så visade man det i 10-0 segern mot starka Montreal. Nog för att Habs helt tappade försvarsspelet och sket i det, men tio mål framåt i en match imponerar oavsett på den här nivån. Det är väl just det som känns att man är lite heta för tillfället. Förra matchen förlorade man med 2-1 borta mot St Louis och det är inget att skämmas för då Blues är ett pressat lag som måste börja prestera. Idag är man återigen på hemmaplan och det är väl lite av därför jag kommer att lägga detta spel. Normalt sett skulle jag välja ett moneyline-spel på hemmalaget, men trots att målvakten Bobrovsky öppnat säsongen strålande så vågar jag inte lita helt på deras försvarsspel mot ett Ducks som dessutom är i bra form. Däremot så tror jag att det lag som vinner matchen behöver göra minst tre mål och då känns just målspelet på Columbus lite bättre. Man är starka hemma och drivs framåt av en grym hemmapublik, vilket såklart också hjälper en del. Man gjorde tio mål senast och man ska helt klart ha fin chans att lösa minst tre mål denna natt igen.

Anaheim har också spottat upp sig rejält från starten och har tre  vinster på de fyra senaste matcherna. Det som problemet är med Duck är att man inte verkar hitta någon jämnhet i sitt spel. Man blandar toppinsatser med riktiga bakslag och ska man vara med uppe i toppen så lär man behöva höja sin lägstanivå. Dock är det ett väldigt bra lag i sina bästa stunder. Idag tror jag dock att man kommer få det ganska tufft. Columbus på bortaplan är en tuff motståndare för alla lag med tanke på deras spel när de spelar hemma. De slänger mycket puckar mot mål och går hårt på returer. Ducks har ju som sagt visat lite svagheter i vissa matcher defensivt och trots att Gibson ligger på strax över 91 i räddningsprocent så verkar han lite halvskakis vissa matcher. Idag måste han prestera på topp om de ska åka hem med en seger i bagaget. Som jag skrev ovan så med tanke på Anaheims form så vågar jag mig inte riktigt på en hemmaseger här, men att Blue Jackets ska kunna göra tre mål på Anaheim känns helt okej och också väldigt troligt. Oavsett om det är Anaheim eller Columbus som leder så är det ett hemmalag som kör i precis hela matchen. Det visade man som sagt i senaste hemmamatchen mot Montreal. Ingen målvakt är bekräftad ännu, men tycker inte det spelar någon större roll om det blir Gibson eller Bernier.

Columbus är i bra form och skapar mycket oro i anfallszon för tillfället. Därför blir mitt spel denna kväll Columbus över 2.5 mål till oddset 1.80. Insatsen blir medel och spelas på betsson.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2500 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback