advert

Carpi - Latina

15 oktober 2016 at 17:00 - Fotboll, Italien - Serie B
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
Carpi är äntligen tillbaka på sin riktiga hemmaplan och det är positivt, formen är dessutom smygande på väg uppåt. Latina vann visserligen senast men man imponerade inte och man är generellt sett svaga borta. Tror Carpi gör några mål här.

Hemmalaget Carpi tog en skön seger borta mot Spezia i en på förhand tuff bortamatch och man vann med 0-1. Innan dess spelade man 1-1 hemma mot Pisa efter att man tagit ledningen med 1-0 för att sedan dra på sig 2 röda kort och så var den matchen över typ. Och matcherna innan vann man hemma mot Entella med 2-1 och spelade 2-2 borta mot Brescia. man har nu gjort mål i 4 raka matcher. Anfallaren Lasagna är i bra form och har nu gjort mål i 3 av dom 4 senaste matcherna. Hela laget börjar sakteliga komma in i bra form och man klättrar i tabellen, ligger på en 4e plats just nu.

Men det viktigaste denna dag är att man nu efter 1,5 år är tillbaka på sin riktiga hemmaplan vilket är ett positivt besked. Man har alltså spelat på en reservarena men kan nu äntligen komma hem som dom säger. Jag tror man kommer göra en fest av det hela och man kommer säkert fylla arenan rätt bra och det lär bli bra tryck. Samtidigt ser skadeläget bra ut och man får dessutom tillbaka Mbaye och Sabbione som varit avstängda i senaste matchen. Här går man för seger, finns inget annat.

Och man möter ett Latina som haft en del flyt denna säsong hittills. Senast vann man visserligen mot Trapani med 2-0 efter två snabba mål precis innan halvtid. Men det var annars en hyfsat jämn match till slut och Trapani hade oflyt med att behöva göra ett byte på en väldigt viktig spelare precis innan målen för Latina. Tycker inte man har sett så väldigt bra ut och man är dessutom generellt sett rätt svaga på resande fot. Eller man är framförallt klart mer stabila på sin hemmaplan, här tror jag man kommer få problem. Man är det lag som släppt in näst flest mål i serien än så länge och det är framförallt på bortaplan som man läcker bakåt. 4 insläppta mot Verona borta, 2 mot Frosinone, 2 mot Novara och 2 mot Cesena. Ska även nämnas att det borde varit betydligt fler än det.

Ser vi till truppen så saknar man en del spelare. Viktige mittbacken Brosco stryker vi här, liksom en annan back i Nica. Det är avbräck som känns. Mittbacken Dellafiore är ett osäkert kort men trots det uttagen i truppen. Lägg även till att ytterbacken Gilberto och ynglingarna Rolando (mittfältare) och Pinato (back) saknas. Så det är inte något jättetrevlig uppgift man har här tycker jag.

Nu när man är tillbaka på sin riktiga hemmaplan tror jag man kommer få en energikick och det lär vara ganska välbesökt så man har ju fansen i ryggen dessutom. Sen har Carpi även en smygande form som pekar uppåt och dessutom gjort mål i 4 raka matcher. Carpi över 1.5 mål till 1.83 känns väldigt faktiskt, finns hos ComeOn. Avanti Carpi!
  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback