Reklam

Brynäs - Skellefteå

27 november 2015 at 14:32 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 12:23 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Ikväll är det ett riktigt toppmöte i SHL mellan Brynäs och Skellefteå. Gävlelaget har på 21 omgångar skrapat ihop 41 poäng och ligger på en fjärde plats i serien. Skellefteå som är i toppform har vunnit sju raka bortamatcher inför kvällen möte. Norrlänningar har tagit 40 av 45 poäng på de senaste 15 matcherna vilket är klubbrekord. Även om laget har storspelat och bara tappat fem poäng på 15 omgångar ligger de fyra poäng bakom serieledande Frölunda.

Brynäs vann senaste mötet mot Färjestad hemma med 3-0 och värmlänningarna hade aldrig någon bra chans att komma in i matchen. Det är ett svårt Brynäs att spela mot i år. De har förbättrat sin defensiv samtidigt som målvakten Bernhard Starkbaum tagit ett kliv till i sin karriär. Att prata om Brynäs utan att nämna deras store poängkung och lagkapten Anton Rödin är omöjligt. Hans dominans i årets upplaga av SHL var det inte många som väntade sig. 30 poäng på 21 spelade matcher är facit och han står som ledare i poängligan.

Skellefteå saknar forwarden Janne Pesonen i dagens möte, en spelare som har producerat mycket poäng och är helt klart en av deras mest värdefulla spelare. Han verkar inte återvända till spel innan slutspelet. Det är den enda spelaren som är uppsatt på skadelistan i Skellefteå.

Skadelistan är längre hos Brynäs och där hittar vi backarna Anssi Salmela, Mattias Nørstebø och Simon Bertilsson. På forwardsfronten saknas Linus Ölund och Sebastian Enterfeldt. En spelare som verkligen saknas är Anssi Salmela som ligger sexa i interna poängligan.

Matchodds 1-X-2
Brynäs, 2.50
Skellefteå, 2.40
Oavgjort, 4.00

Oddsen är hämtade från bet365 och spelstopp för matchen är 18.59.

Jag tror att tror att Brynäs kommer vinna kvällens toppmöte just för att de har varit så starka på hemmaplan. Skellefteå har visserligen vunnit sju raka bortamatcher och det känns som att för varje vinst kommer de också närmare en förlust. Bernhard Starkbaum som vaktar Brynäskassen höll nollan förra matchen och får förmodligen förtroende ikväll igen.

 
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback