Reklam

Brynäs IF - Färjestad BK

4 mars 2016 at 15:33 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Färjestad jagar slutspelsplats

Det är jämt kring slutspelsstrecket och Djurgården förlorade viktiga poäng senaste matchen. Detta är Färjestads chans att ta sig upp på en femteplats och peta ner både Djurgården och Växjö varsin placering. Det skiljer ett poäng mellan dessa tre lagen och ner till Brynäs är det nio poäng.

Färjestad har alltså mer att spela för ikväll och kommer med all säkerhet gå fullt för att plocka med sig tre poäng tillbaka till Karlstad. Brynäs har haft problem ända sedan laget förlorade stora stjärnan Anton Rödin och de har haft väldigt svårt att fylla den platsen. Framförallt har det märkts i numerärt överläge där man tidigare under säsongen tillhörde ett av de bättre lagen i den spelformen. För att nu istället vara nästintill bedrövliga.

Utöver Rödin saknar även Brynäs den spelskicklige backen Anssi Salmela som gjort 14 poäng på 21 matcher. Färjestad har i sin tur en hel och skadefri trupp, med alla nyckelspelare som Magnus Nygren och Milan Gulas i toppform.

Om matchen ikväll

Bet365 ger oddsen 2.65 på en tvåa alltså Färjestadsvinst. Ett odds som känns väldigt spelvärt då Färjestad jagar en slutspelsplats och Brynäs spelar enbart för att få en bra placering inför åttondelsfinalerna. Dessutom saknar Brynäs två nyckelspelare medans Färjestads trupp är helt skadefri och i pigg form. Jag tror att Brynäs kommer bli rejält överkörda ikväll.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback