Reklam

Boston Bruins - Tampa Bay Lightning: 1

Matchcenter
30 mars 2018 at 01:00 - Hockey, USA - NHL
28 mar 2018 at 14:45 (Uppdaterad 30 mar 2018 at 04:00) 28/03
55
0
Chans (1-2): 57-43%
Spelvärde: 102,60%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss:
Bethard Spela nu hos Bethard
Natten mot fredag går kanske omgångens mest intressanta match mellan topplagen i Eastern Conference. Boston tar emot Tampa Bay i en seriefinal där vinnaren efter matchen kommer att kliva upp som nummer ett i Eastern.

Boston har gjort en imponerande säsong och har sedan man började bygga om laget haft en spännande resa. Man kanske har haft 1-2 mellanår där man haft lite yngre spelare som kommit in i laget och det har hänt en hel del. Till den här säsongen verkar det ha klaffat fullständigt. Brad Marchand är en av de rutinerade i truppen och må vara en liten gris på planen, men han gör en av sina bästa säsonger nånsin och är en världsklasspelare i alla spelformer som få lag inte har. Man ligger på andraplats med bara ett poäng upp till dagens motståndare Tampa och med en vinst så kliver man om dem i tabellen och är också då med i kampen om Presidents Trophy. Tampa Bay har också något spännande på gång den här säsongen. Det är få lag som kan mäta sig med deras offensiva bredd den här säsongen. De yngre spelarna går som raketer och frågan är bara om man någon gång ska lyckas i ett slutspel också. Jag tycker mig se några svagheter och det är bland annat därför som jag väger över detta till Bostons fördel i den här matchen.

Talar för spelet

  • Defensiven i Boston. Det känns som att Boston är klart mer stabila som lag. Tampa kan vinna matcher ibland där man är otroligt beroende av en fungerande offensiv. Boston känns mer kompakta, släpper in färre mål och det tror jag gynnar dem då defensiven kommer bli det viktigaste i den här matchen.
  • Formen. Inget av lagen har någon superform för tillfället, men Boston känns ändå på något sätt mer harmoniska. Förlust senaste mot hemmastarka Winnipeg på straffar är inget att skämmas över, men i övrigt funkar det mesta i klubben just nu.
  • Inbördes möten är en klar fördel Boston som har vunnit åtta av de tio senaste matcherna lagen emellan. Den här säsongen har man lirat två matcher och Boston har varit överlägsna i båda två.

Talar emot spelet

  • Tuukka Rask måste ha en bra dag på jobbet. Det måste de flesta målvakter som möter Tampa. De är otroligt effektiva och bjuder man dem på för många lägen så kommer det smälla.
  • Tampa kommer vara otroligt revanschsugna. Jag gissar på att man kommer sälja sig väldigt dyrt med tanke på att man redan förlorat två matcher mot just Boston.

Jag tror på en match där Boston försöker stänga ner Tampas defensiv och det bör gynna Boston. Tampa är inte alls lika stabila defensivt och jag tror man får det tuff igen. Jag testar Boston inklusive övertid/straffar till oddset 1.80 hos bethard.

Lycka till!

/Heden

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback