Reklam

Boston Bruins - Carolina Hurricanes

5 april 2016 at 15:55 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Tre matcher kvar och Boston jagar slutspelsplats

Carolina kommer inte att kunna nå upp till slutspelsplats denna säsongen, så de har inget att spela för. Boston ligger på 90 poäng och har en poäng upp till Philadelphia fast med en match mer spelad. För att ha en så bra chans som möjligt krävs det alltså att Boston vinner resterande tre matcher vilket skulle placera dom på 96 poäng.

Carolina bytte bort den store centern Eric Staal, han som i princip varit Carolina under många år, mot Aleksi Saarela och två val i andrarundan i draften 2016 och 17. Det har istället gjort att andra spelare som Victor Rask fått ta mer plats och Jeff Skinner har sett riktigt vass ut mot slutet. Samtidigt har laget inget att spela för och det kan vara svårt att motivera sig mot ett hungrigt Boston som verkligen måste vinna. Carolina saknar forwarden Andrej Nestrasil som drog på sig en nackskada den 25 februari och förväntas inte komma tillbaka mer i spel denna säsongen. Men eftersom det är i slutet av säsongen och de inte har något att spela för så kan vi räkna med att många unga spelare kommer få spela lite extra mycket.Boston har på de senaste tio matcherna vunnit tre och förlorat sju. Deras avslutning på säsongen kan ha kostat deras slutspelsplats om de inte tar sig i kragen och vinner resterande matcher. Det är inte målskyttet som varit problemet, inte heller backspelet utan det har varit att laget inte fungerat som en helhet. De har lätt slarvat bort matcher de borde vunnit, inte klarat av att knyta ihop säcken helt enkelt. Samtidigt har många av de senaste tio matcherna varit mot tuffa lag som är högt placerade i ligan och det är också en förklaring. Samlar de laget och går ut som en enhet ska denna matchen inte vara några problem att vinna.

Bara en spelare i Boston är skadad, det är den rutinerade Chris Kelly som varit skadad större delen av säsongen och kommer förmodligen inte spela något mer heller. Vare sig Boston nu lyckas ta sig till slutspel eller inte. Chris Kelly är 35 år gammal och har ett utgående kontrakt, frågan är om han redan har spelat sin sista NHL-match redan eller om någon klubb kommer att erbjuda honom ett nytt kontrakt.

Mitt spel till nattens mest spännande match

Jag har valt att spela Boston som vinnare till oddset 1.85 hos NordicBet. Tror det kommer bli en relativt enkel match för hemmalaget som kommer möta ett otaggat Carolina. En sån här match är det lätt att det rinner iväg så ett spel på över 5 mål till oddset 1.75 hade varit spikat om det inte var såpass lågt som det är. Jag har lagt ett spel och det är på att Boston vinner matchen.

[bookmaker_bonus id=6]

Om du inte är kund hos NordicBet kan du ta del av deras välkomstbonus på 100% upp till 1000 kr. Dessutom kan du ta del i deras hockeykampanj där du får ett gratisspel värt 200 kronor om du lägger ett spel på någon av slutspelsmatcherna i SHL. Gratisspelet kan du sedan lägga på vilken ishockeymatch du vill.
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback