Reklam

Borlänge - Västerås: 2

27 januari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
26 jan 2018 at 10:29 (Uppdaterad 27 jan 2018 at 18:30) 26/01
111
0

Allettan Norra

Chans (1-2): 38-62%
Spelvärde: 118,42%
Lägsta spelbara odds: 1,61
Units: 7/10
Hit/Miss: 3-4
Unibet Spela nu hos Unibet
Allettan norra har nu spelat drygt halva serien och vi har som väntat de tre topplagen Piteå, Mariestad och Västerås uppe i toppen. Den stora överraskningen här är såklart Borlänge som skuggar Västerås endast ett poäng bakom och bara två poäng bakom serieledarna Piteå. På lördag så tar Borlänge emot Västerås och i mitt tycke så avgör grundstyrkan här.

Borlänge har varit en frisk fläkt såhär långt i allettan. Man skuggar topplagen och fortsätter man på samma spår hela vägen så kommer man störa många lag med sin frejdiga offensiv. Hittills har man på åtta spelade matcher gjort hela 39 mål framåt så Västerås målvakt Marcus Dahlbom kommer att få jobba hårt ikväll. Förra helgen tillbringade Borlänge nere i Skaraborg där man vann båda mötena, Skövde på lördagen och sedan Mariestad dagen efter. Segern mot Mariestad satt dock hårt inne. Man var ganska tillbakatryckta under andra halvan av matchen och man får lite tacka sin storspelande målvakt för tre poäng. Den här gången har man fördel av hemmaplan och det kommer bli minst lika tufft nu. Västerås är tillsammans med Piteå mina stora favoriter till att ta hem den här serien och vinner de mot Borlänge kliver de upp i topp med tanke på att de har en match mindre spelad än övriga. VIK vann den västra serien relativt enkelt efter att ha gjort en magnifik andra halva. Nu under allettan har man tagit 20 av 24 möjliga poäng, utan att imponera överdrivet mycket, men ändå vinner man. Bakåt är man starka och besitter kanske seriens bästa backuppsättning. Jag tror man kommer ha bra koll på Borlänge och det känns klart som att det är fördel Västerås om man jämför lagen. VIK har inte förlorat många matcher den här säsongen och när vi nästan får två gånger pengarna på en vinst så blundar inte jag.

Talar för spelet

  • VIK är tillsammans med Piteå de två klart starkaste i den här serien. Jämför man med övriga lag så är det självklart för mig att de är bäst. Västerås har en starkare defensiv och minst lika bra offensiv som Borlänge, trots att man gjort mindre mål. Tror Borlänge får svårt med Västerås disciplin.
  • Borlänge må ha gjort många mål och är starka framåt, men jag väger defensiven som det som betyder mest här. Västerås är som jag skrev inte sämre offensivt bara för att de gjort mindre mål, men det känns som att VIK har spelet inne för de lite tuffare matcherna och det väger tungt här.
  • Inbördes har Västerås vunnit båda mötena den här säsongen, 2-0 hemma och 1-4 borta. Borlänge har alltså bara gjort ett mål på VIK den här säsongen.
  • Västerås har vunnit 26 av 30 matcher den här säsongen. Får man då nästan två gånger pengar på att de vinner igen så slår man till.

Talar emot spelet

  • Borlänge har en ruskig offensiv för tillfället och även om jag väger defensiven som det tyngsta här så är det klart det oroar en aning.

I övrigt tycker jag inte det är mycket att orda om. Västerås är bättre på pappret och har vunnit det mesta den här säsongen och har bra chans att vinna mot varje lag i den här serien. Jag testar Västerås inklusive övertid/straffar hos Unibet till 1.91.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback