Reklam

Barcelona vinner Champions League

17 mars 2016 at 23:19 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 26 maj 2017 at 10:15) 07/04


Det är bara åtta lag kvar och vill man spela på vinnaren så är det här perfekt tillfälle. Kvartsfinalen är fortfarande inte lottade vilket också betyder att oddsen kan vara gynnsamma. Så jag tänkte gå igenom alternativen och se vad som lockar mest. De fyra huvudkandidaterna är Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen och PSG. Oddsen på lagen hos Bet365 är följande:

Barcelona 2.50
Bayern Munchen 4.00
Real Madrid 7.00
PSG 8.00

Alla lag har givetvis en chans att vinna, men när man går in på detaljer så visar det tydligt varför det är så stor skillnad på oddsen. Jag börjar med Real Madrid. En ny tränare och en gammal klubbikon, Zidane har tagit över men spelet hackar fortfarande. Mot Roma så hade man stora problem stundtals bakåt och spelar man likadant mot topplagen kan det gå åt skogen. Ronaldo fortsätter att producera mål men resten av laget är inte i lika bra skick. James Rodriguez form har varit dålig och Benzema har varit skadad för det mesta. Real kommer behöva båda för att kunna ta hem Champions League titeln. Därför tror jag att Real tyvärr inte lyckas med det i år. Kanske nästa säsong när man förnyar truppen ordentligt.

PSG har sin största chans i år. Värvningen av Di Maria har lyft hela laget, det har även lett till att Zlatan är i sin bästa form just nu. Svensken var direkt avgörande i båda matcherna mot Chelsea i åttondelen. Man har ett bra lag med Veratti och Matuidi på mittfältet. Båda kommer få tillräckligt mycket tid för att återhämta sig. PSG har redan vunnit ligan och där är största nackdelen. Att man kanske aldrig kan motivera sig i matcherna i Ligue 1. Det betyder att laget kommer tappa sin form och det kan vara direkt avgörande. Hittills har det fungerat bra och laget kommer oftast utvilat. Så frågan är om inte det istället kan visa sig vara en bra grej.

Bayern Munchen visade upp hur bra man är mot Bayern efter deras upphämtning. I ligan kör man på ordentligt och det känns som att Champions League är det enda hela laget vill ha. Men skadorna har förstört laget ordentligt. Badstuber, Boateng och Martinez har varit saknade. Försvaret var skakigt mot Juve och målen man släppte in är inget Pep vanligtvis tillåter. Det är just där nackdelen ligger, spelarna har varit borta så länge nu att även om de kommer tillbaka så kommer det ta ett tag innan de sätter igång på riktigt.

Barcelona är favoriter och med marginal. De regerande mästarna har Suarez, Messi och Neymar på topp och de tre spelar fotboll på en annan nivå. Barcelona kan spela hur dåligt som helst men med de tre kommer alltid att göra fler mål än motståndarna. Så är känslan iallafall just nu efter Arsenal matchen. Barcelona svaghet är just försvaret, Mascherano håller inte i de riktigt stora matcherna samtidigt har Alba gått ner sig. Alves har sina dagar men för det mesta är det bara en massa snack på plan.

När jag ser över kandidaterna så är det svårt att inte säga att Barcelona ska ta hem det. Inget lag har någonsin vunnit CL två gånger på raken. Men med MSN på topp så är allt möjligt. Därför sätter jag mina pengar på de regerande mästarna.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback