advert

Atletico Madrid - Barcelona

1 februari 2017 at 22:00 - Fotboll, Spanien - Copa del Rey
7 apr 2017 at 15:25 07/04


Dags för semifinal av Copa del Rey och det är ett riktigt tungviktsmöte på Vicente Calderon i afton då Atletico Madrid tar emot Barcelona. Gästerna reser till huvudstaden utan två nyckelspelare på mittfältet och utan dessa så tror jag att det blir bekymmer.

Atletico Madrid har inte varit lika bra den här säsongen och kan redan nu vinka hejdå till ligaguldet då man är hela 10 poäng bakom ärkerivalen Real Madrid, dessutom med en match mer spelad. Det innebär större fokus på Copa del Rey samt Champions League från Simeone och med CL först i slutet av månaden går han in stenhårt för den här uppgiften. Atletico hade en enkel resa fram till denna semifinal då Eibar besegrades med klara 5-2 över två möten. Lite slarvigt spel på bortaplan i en match som slutade, 2-2 men Simeone roterade en hel del och dessutom hade han redan avgjort mötet efter 3-0 hemma. Kikar vi till spelet på hemmaplan den här säsongen så har man facit 11-2-2 sett över alla tävlingsmatcher. Ena förlusten kom i derbyt mot Real Madrid (0-3) och den andra förlusten kom i en betydelselös cupretur mot Las Palmas (2-3). Så detta är ett mycket starkt hemmalag som kommer sälja sig dyrt inför de egna fansen ikväll.
Kikar vi till matchtruppen som Simeone plockat ut så är Gabi tillbaka efter att ha vilat i senaste ligamatchen mot Alaves (0-0). Spelare som inte kommer till start idag är Cerci, Thomas, Giménez, Tiago, Augusto och Oblak som samtliga går skadade. Enda avbräcket på den listan är enligt mig Oblak som är given i målet, i övrigt tycker jag att Atletico kan ställa en mycket stark elva på planen idag.

Barcelona har fortfarande en liten chans att knipa ligaguldet denna säsong men efter det oavgjorda resultatet mot Betis (1-1) senast så ser det inte ljust ut. Luis Enrique roterade en hel del i matchen mot Betis och enda förklaringen till detta borde vara att han vill ha spelarna fräscha till detta möte. Nu spelade Neymar, Messi och Suarez i vanlig ordning men kikar vi till försvarsspelarna så satt både Jordi Alba, Sergi Roberto, Mascherano och Umtiti på bänken. Enrique är nog väldigt intresserad av att få med sig ett bra resultat till returen och skulle antagligen inte gråta floder vid ett oavgjort resultat i afton, tvärtom. Barcelona är det bästa bortalaget i La Liga den här säsongen men det har sett lite knackigt ut på slutet med endast fem vinster på de tio senaste bortamatcherna. Förvisso bara en förlust på dessa matcher, i cupen mot Athletic Bilbao (1-2), men nu väntar tuffast möjliga motstånd.

Större skadebekymmer hos gästerna som saknar både Andrés Iniesta samt Sergio Busquets till den här matchen. Busquets har absolut inte varit som bäst den här säsongen men kikar vi till alternativet, vilket troligtvis blir Rakitic eller Mascherano, så tar jag Busquets alla dagar i veckan. Större avbräck dock i Iniesta som behövs i en sådan här match, då Atletico Madrid troligtvis kommer sätta hög press. Han kan göra sin gubbe när som helst och den spelaren finns inte på mittfältet nu. Förutom dessa två stryker vi även vänsterback Digne.

Jag tror på ett mycket hungrigt hemmalag i den här matchen och ytterligare något som talar för Atletico är domare De Burgos Bengoetxea. Han har det lägsta kortsnittet i La Liga och brukar tillåta ganska tufft spel, vilket gynnar Atletico kraftigt. Utan Iniesta och Busquets tror jag inte att Barcelona räcker till här.

Medelinsats på Atletico Madrid DNB och för detta får vi oddset 2.23 hos Unibet.
/[email protected]
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback