Reklam

Asplöven - Örnsköldsvik: 2

29 september 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
28 sep 2018 at 14:16 (Uppdaterad 30 sep 2018 at 03:04) 28/09
71
0
Chans (1-2): 37-63%
Spelvärde: 117,18%
Lägsta spelbara odds: 1,59
Units: 7/10
Hit/Miss: 0-7
Unibet Spela nu hos Unibet
Lördagen bjuder på några matcher ifrån hockeyettan och den här gången fokuserar vi på matchen uppe i Haparanda mellan Asplöven och gästande Örnsköldsvik. Med tanke på inledningen hos hemmalaget så förstår jag faktiskt inte hur man kan bli favoriter.

Asplöven har haft en smått hektiskt inledning de första veckorna av hockeyettan. Bara någon vecka innan seriestart så hade man knappt fått ihop ett lag att spela med, men lyckades tillslut få fram två femmor till premiären mot Kalix. Det blev förlust med 13-2 och många ställde sig nog frågan varför de ens får spela i hockeyettan. Efter fyra matcher nu har man spelat upp sig och fått in ett gäng till där man bland annat stal alla poäng borta mot seriefavoriten Östersund. Vet inte riktigt vad Östersund höll på med, men en stark insats av Asplöven. Till den här matchen tror jag att man förlorar sin andra raka match, och det igen mot just Örnsköldsvik. Gästerna har nämligen bara vunnit en match och det mot Asplöven. Sedan har det blivit tre förluster, även fast det låter som att laget är värda några poäng till. Nu har man guldläge att ta sin andra seger och jämför man trupperna så ska det vara fördel bortalaget här. Jag tycker oddset är riktigt skönt.

Talar för Örnsköldsvik

  • Mer rutin och ett klart mer namnkunnigare lag än Asplöven. Visst, Örnsköldsvik kanske tappat lite, men var ändå i allettan förra säsongen.
  • Asplöven har många nya spelare och en klubb i kris. Ska de vinna några matcher så är det för att de gör en grym laginsats och inte för att man är ett bättre lag än sina motståndare.
  • De möttes för en dryg vecka sedan och då vann Örnsköldsvik enkelt med 5-2. De var ett nummer större och tycker också att de borde kunna hantera Asplöven även på resande fot.

Talar emot spelet

  • På något sätt känns Asplöven fortfarande lite svårbedömda. Man har spelat upp sig sedan premiären såklart och med tank på att det är många okända spelare så är de fortfarande väldigt svårt att sia om hur bra/dåliga de är.
  • Det är klart att Asplöven har bättre chans att vinna hemma i Haparanda och förmodligen är det väl där man kommer plocka de flesta av sina poäng.
  • Inledningen från Asplöven och att Örnsköldsvik var klart bättre senast gör att de borde vara favoriter här. Jag testar Örnsköldsvik att vinna inklusive övertid/straffar till oddset 1.86 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback