Reklam

Arboga - Grums: 2

3 februari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
3 feb 2018 at 09:56 (Uppdaterad 4 feb 2018 at 10:04) 03/02
63
0

Chans (1-2): 43-57%
Spelvärde: 104,88%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-4
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Den västra vårserien i hockeyettan har en match på schemat idag och det är Arboga som tar emot värmländska Grums. I grunden skiljer det väl inte så mycket mellan dessa lag, men förutsättningarna sätter bortalaget i tydlig fördel.

Arboga har haft en riktigt tuff säsong hela året. Innan säsongen så var det ganska många som trodde på laget, men man levde inte upp till förväntningarna och slutade näst sist i grundserien. Det var det nog ingen i laget som hade räknat med och även om man underpresterat en aning kanske så var det klart att man måste upp i nivå nu till fortsättningsserien. Det har väl inte gått riktigt som man tänkt sig här heller och man ligger nu näst sist här också med fyra matcher kvar att spela. Självklart siktar man på att klara sig kvar och det har man alla möjligheter till, men då måste man helt klart ha lite stolpe in sista tiden och framförallt måste man återfå sina ordinarie spelare som går skadade. Grums har gjort en godkänd säsong och kan med en seger idag säkra sin existens i hockeyettan till nästa säsong, något dem säkerligen siktar på. Enligt mig så känns det också som att Grums har underpresterat en aning. Man har en bra grund att stå på, men har haft tydliga problem med målskyttet under hela säsongen, vilket gjort att dem förlorat många poäng som de kanske egentligen varit värda. Man har den senaste veckan bytt tränare för att försöka få liv på det hela och den nya tränarduon hoppas fortsätta på samma spår som i den senaste matchen när man slog Surahammar hemma med 6-2.

Talar för spelet

  • Arbogas defensiv är riktigt dålig och deras målvakter har inte ingett något större förtroende. 35 insläppta mål hittills och då kanske tillochmed Grums offensiv som haft det aningen tufft kan få in någon puck extra.
  • Grums har en klar fördel defensivt som sagt, men även på målvaktssidan. Viktor Scherrieble var lite skakis i början när han värvades in, men med näsan 94 i räddningsprocent nu så är han en av seriens bästa målvakter.
  • Arbogas skadeläge är lite bättre än senast visserligen, men man saknar fortfarande en drös med spelare. Som bäst så har de bara fem-sex man borta och då ska man vara glada. Målvakterna var skadade/sjuka senast, men misstänker att i alla fall John Morelius är tillbaka och han är normalt sett andremålvakt.
  • Grums har vunnit två av tre mot Arboga den här säsongen. I Arboga senast blev de 4-3 på straffar till hemmalaget i en match som lika gärna kunde slutat med bortaseger. Grums har ett mentalt övertag på Arboga och nu ställer Arboga upp med ett svagare lag på pappret än vad man gjort tidigare.

Talar emot spelet

  • Arboga har underpresterat och så är det. Man är inget topplag på något sätt, men nog bör man ligga bättre än näst sist igen. Hade skadeläget inte varit som det varit till och från under säsongen så hade man förmodligen legat bättre till.
  • Att spela i Arboga är aldrig lätt. Nog för att deras resultatrad inte är något att skrämma upp sina motståndare med, men man spelar fysiskt och skapar mycket målchanser. Grums måste vara på tå.

Jag tror Grums tar vara på tillfället och säkrar spel i hockeyettan nästa säsong redan idag. Hade Arboga varit ordinarie hade det varit andra förutsättningar, men nu är läget som det är och Grums har en klart vettig chans. Jag testar Grums inklusive övertid/straffar till oddset 1.84 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback