advert

Alingsås HK - IK Sävehof

12 oktober 2016 at 21:00 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


I Estrad arena får vi se ett hett derby mellan Partille gänget Sävehof och hemmastarka AlingsåsAlingsås har öppnat säsongen lysande och fyra raka segrar har tagits medan Sävehof även dem startat bra och efterhand bara blivit bättre och bättre. För mig är det dock skillnad i klass och det laget som alltid är med i toppen och är stabila, vinner idag. Vilka är det? Häng med!
Börjar vi med Sävehof så premiär förlorade man mot sin största rival Redbergslid och det var ett tungt fall. Laget har dock bara höjt sig efter den svidande förlusten och nu är man uppe i en svit på tre raka segrar. Senast avfärdade man Guif enkelt med sex bollar, vilket var starkt och formen är intakt. Man har en bred trupp, men framförallt riktigt goda skyttar i form av exempelvis Schefvert, Bogojevic och Larholm. Har dessa tillsammans med målvakten Sandberg en riktigt bra dag så kan man hota de flesta lagen uppe i toppen. "De flesta lagen" är dock inte Alingsås som man ställs emot idag och enligt mig så är man nivån under. Bortaplan är alltid tufft och mot ett Alingsås som kommer från en fjorton bollars seger mot Redbergslid där, gör det ännu tuffare. Man hänger inte med bakåt och de sylvassa första och andra -faserna som Alingsås erhåller kommer att kosta Sävehof en hel del.

Över till Alingsås som inte endast är med i handbollsligan, utan även spel ute i Europa där man lirar EHF-cup. I lördags ställdes man mot Haukar som man kryssade mot och man får ändå säga att det var en lite mindre imponerande insats. I handbollsligan har det dock sett betydligt bättre ut och fyra raka segrar är ett faktum. Näst senast slog man Redbergslid med hela 36-22 (!!) och på hemmaplan är man riktigt starka med sin fantastiska publik. Idag ställs man mot Sävehof och som vanligt så kommer kontringsspelet samt andra fas spelet spela en avgörande roll. Man är riktigt vassa bakåt och min feeling är att det passar en att möta lag som lägger stor vikt på sitt skytte, som Sävehof gör. Frisk har dessutom varit lysande i de senaste matcherna med en väldigt hög räddningsprocent. I de tre senaste matcherna lagen spelat så har samtliga gått till Alingsås. Det är bara att spika!

Så vad blir mitt lir? Alingsås står i 1,50 vilket endast är okej. Jag vill dock höja linan och går på Alingsås HT/FT vilket innebär att man måste leda i halvtid och även vinna efter 60 minuter. Man lär köra på direkt och jag värderar detta spel som klart mer spelvärt än att lira en rak lina eller handikapp. Insatsen får ligga på medel!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback