Annons

Speltips : Alex Molcan - Marton Fucsovics: 2

Matchcenter
13 mars 2023 at 23:30 - Tennis, ATP
Stadium 4, Indian Wells Tennis Garden
13 mar 2023 at 10:07 (Uppdaterad 14 mar 2023 at 00:51) 13/03
72
+1
Chans (1-2): 35-65%
Spelvärde: 105,30%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Bet: 7
Hit/Miss: 0-2
Bethard Till Bethard
Stor match det här. Knappast för turneringen. Inte för oss. Men för de här två. En sällsynt bra möjlighet att ta sig till åttondelsfinal i en mastersturnering.

De har slagit ut varsin bra spelare hittills de här två. Fucsovics skickade ut De Minaur i förra omgången. Molcan skickade ut Coric, också i förra omgången. Ungefär jämnrankade, De Minaur och Coric men medan De Minaur är i toppform, han vann ju den stora turneringen i Acapulco för en vecka sen, så är Coric väldigt sval. Med andra ord, Fucsovics seger, den säger mycket. Molcans seger, den säger i stort sett ingenting. 

Om vi tittar bort från det de gjort hittills under turneringen då.

Fucsovics rankad 80, Molcan rankad 60. Tycker det är lite missvisande egentligen. Jag skulle sätta Fucsovics som den i grunden bättre spelaren men han hade det jättetrassligt med sin ranking i mitten av förra säsongen och fick därför spela mindre turneringar en tid. Det belastas han fortfarande lite av, men han ska snarare vara 60 än 80. Molcan lite tvärtom. Jag tycker han halkat upp lite väl högt på rankingen. Så om de bytte plats med varandra, det skulle inte vara något konstigt.

Och så har vi underlaget.

Fucsovics är en spelare som är sällsynt jämn över underlaget. Jag tycker han borde vara bäst på hardcourt egentligen, men han är lika bra på de andra underlagen när man tittar på siffrorna. Molcan är en ren grusspelare. 70% vunna matcher har han på grus på atp-touren, extremt bra. Ganska få matcher, 30 stycken någonting så han kommer sjunka där med tiden, men bra är det. På hardcourt, också 30 spelade matcher på atp-touren, men tvärtom där. 30% vunna matcher. Det är riktigt dåligt. Det är inget hittepå, ingen slump det där heller. Han är inget bra på hardcourt, Molcan. Så är det bara.

Sen finns det ett litet men. Det är studsiga, speciella förhållanden i Indian Wells. Om det är en mastersturnering där grusspelare ofta presterar här, men man ska inte överdriva. Det är enstaka gånger det handlar om. Det är fortfarande hardcourt, och jag tror att Fucsovics kommer vara en bättre hardcourtspelare än Molcan idag, precis som han bara ska vara.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback